11) Ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογία οι τομείς που εστιάζουν οι επικεφαλής του κλάδου της ενέργειας καθώς η αβεβαιότητα συνεχίζεται

Οι επικεφαλής των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο στον κλάδο της ενέργειας επικεντρώνουν τις επενδύσεις τους στο ταλαντούχο δυναμικό και την τεχνολογία, ενώ ο κλάδος αντιμετωπίζει τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα της πανδημίας και της κλιματικής κρίσης, σύμφωνα με νέα έρευνα της KPMG, 2021 Energy CEO Outlook.
Στο πλαίσιο της έρευνας Energy CEO Outlook της KPMG για το 2021, ερωτήθηκαν 133 ηγέτες στον κλάδο της ενέργειας σχετικά με τις στρατηγικές και τις προβλέψεις τους σε ορίζοντα τριετίας.
Με το συνέδριο COP26 να πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, τα πιο πρόσφατα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι οι CEOs στον κλάδο της ενέργειας εκφράζουν αυξανόμενες ανησυχίες τόσο
σχετικά με τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής, όσο και με την αναδυόμενη κρίση του ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού εντός του κλάδου τους.
Ο κίνδυνος κλιματικής αλλαγής συνεχίζει να αποτελεί την κορυφαία απειλή για τους επικεφαλής της ενέργειας, με το 37% των CEOs να τον επιλέγουν ως την κορυφαία κατηγορία κινδύνου,
καθώς σχετίζεται με την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Πρόκειται για ποσοστό σημαντικά υψηλότερα από κάθε άλλο κλάδο που συμμετείχε στην έρευνα του CEO Outlook.

Ο «πόλεμος των ταλέντων» βρέθηκε στο προσκήνιο για τους CEOs της ενέργειας ως η κορυφαία λειτουργική προτεραιότητα, με το 29% να υπογραμμίζουν την προσέλκυση και διατήρηση του ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού ως το κλειδί για την επίτευξη των στόχων ανάπτυξης τα επόμενα τρία χρόνια.

Say Yes and… Get Impessed!

Bloody Mary: Το μοναδικό κοκτέιλ που η γεύση του είναι καλύτερη στο αεροπλάνο!

Σύμφωνα με μελέτες η αφθονία του ήχου, όπως ο συνεχές στροβιλισμός των κινητήρων, μπορεί να αλλάξει τη γεύση των τροφίμων και των ποτών. Συγκεκριμένα, η γλυκύτητα μειώνεται σε μεγάλο βαθμό, ενώ ενισχύονται οι αλμυρές γεύσεις umami. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα γεύσης umami είναι η ντομάτα, κι έτσι το bloody mary που έχει βάση την ντομάτα θα έχει καλύτερη γεύση σε μια πτήση!

Ο συνδυασμός της χαμηλής πίεσης και των ξηρών συνθηκών μέσα σε μια καμπίνα αεροπλάνου έχει επίδραση στην ευαισθησία των γευστικών καλύκων των επιβατών κατά την ανίχνευση γλυκών και αλμυρών γεύσεων.

Σύμφωνα με το Travel & Leisure, το bloody mary συνδέεται με το brunch, προσφέροντας μια πικάντικη και αλμυρή γευστική εμπειρία που συχνά είναι πιο κοντά σε ένα γεύμα παρά σε ένα ποτό. Γι’ αυτό και η γεύση του στο αεροπλάνο είναι ακόμα καλύτερη!