10) Το πλέον εξελιγμένο σύστημα αξονικής τομογραφίας δωρίζει η ΕΥΔΑΠ στο ΓΝΝΘΑ ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χάρης Σαχίνης και ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αναστάσιος Τόσιος κατά την παράδοση του νέου αξονικού τομογράφου στον Δοικητή του ΓΝΝΘΑ ‘’Η Σωτηρία’’ κ. Σωκράτη Μητσιάδη και την Αν. Διοικήτρια κα Άννα Κρεμμύδα παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Αθανάσιου Πλεύρη και της Αν. Υπουργού Υγείας κυρίας Μίνας Γκάγκα

Σε ακόμη μία ουσιαστική πρωτοβουλία στήριξης της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, προχωρά η ΕΥΔΑΠ, δωρίζοντας στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» τον πλέον εξελιγμένο αξονικό τομογράφο που διαθέτει αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι σχεδιασμένος να απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς και να παρέχει απαράμιλλη διαγνωστική ακρίβεια, ανεξαρτήτως κλινικής περιοχής.
Χάρη στις μοναδικές ιδιότητές του, παρέχει απεριόριστη κάλυψη ολόκληρων οργάνων σε ελάχιστο χρόνο, με εξαιρετικά χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας για τον ασθενή, επιτρέποντας την απεικόνιση
εξαιρετικά δύσκολων περιπτώσεων, με υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα, που μέχρι πρότινος ήταν απαγορευτικό.
Το νέο σύστημα αξονικής τομογραφίας χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και τα μοναδικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά του, παρέχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας σε κάθε εξέταση όσο απαιτητική και αν είναι, επιτρέποντας σε περισσότερους ασθενείς να απολαμβάνουν τα οφέλη του, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.

Ο Διοικητής του ΓΝΝΘΑ ‘’Η Σωτηρία’’ κ. Σωκράτης Μητσιάδης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε μία περίοδο που το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται πρωτόγνωρα, είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτή τη δωρεά και ελπίζουμε οι ενέργειες στήριξης να συνεχίσουν να γίνονται πράξη».

 

2 ΔΕΛΤΙΟ

Στο 1,50% το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη το 2020 στην Ελλάδα

Στο 1,50% διαμορφώθηκε το 2020 το ποσοστό των δαπανών Έρευνας & Ανάπτυξης (Ε&Α) επί του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ως η αρμόδια Εθνική Αρχή του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος για τις ευρωπαϊκές στατιστικές Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας.
Το 2020, έτος το οποίο χαρακτηρίστηκε από την πανδημία COVID-19 και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν για Ε&Α στην Ελλάδα ήταν 2.473,45 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 135,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019 (ποσοστό αύξησης 5,8%).