7) UNLIMITED ABILITIES DAYS 2021: Τεχνολογία χωρίς Περιορισμούς

Οι «μέρες ικανοτήτων» με θέμα «Τεχνολογία χωρίς περιορισμούς» για μια ακόμη χρονιά γιορτάστηκαν στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και με τη βοήθεια της τεχνολογίας ήρθαν κοντά μας και μεταδόθηκαν μέσω live streaming. Στην είσοδο της Τεχνόπολης υπήρχαν περισσότεροι από 40 εθελοντές ντυμένοι στα χρώματα των «abilities days» που βοηθούσαν τον επισκέπτη να περιηγηθεί και να συμμετέχει μαζί μας με πράξεις και δράσεις για περισσότερη Υγεία και συμπερίληψη.

Την ξενάγηση στην Τεχνόπολη μέσω live streaming είχε αναλάβει η Δήμητρα Κοντοβά και ο Δημήτρης Κοντοπίδης αναδεικνύοντας την ικανότητα στο «ρεπορτάζ χωρίς περιορισμούς» από ανθρώπους με ζωντάνια, ικανότητα στην επικοινωνία ανεξαρτήτου ορατής η αόρατης αναπηρίας. Στην κεντρική Αυλή στο action spot «Stay healthy» πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις πρόληψης για HIV και Ηπατίτιδα από τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» και τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», ενώ στο action spot «Be a life donor» πραγματοποιήθηκαν 110 ενημερώσεις και 40 εγγραφές εθελοντών μυελού των οστών από τον Σύλλογο Όραμα «ΕΛΠΙΔΑ».

 

Say Yes …and Get Impressed!

To TikTok… πλουτίζει τη γενιά Ζ

To 60% του κοινού στο TikTok είναι μεταξύ 16-24 ετών, ενώ η εφαρμογή είναι απίστευτα δημοφιλής στη γενιά Z ή σε όσους γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Οι εταιρίες «σκανάρουν» τους χρήστες της εφαρμογής αναζητώντας με στόχο να προωθήσουν μέσω “επιτυχημένων” ΤikΤokers τα προϊόντα τους. Σε αντάλλαγμα, πληρώνουν υπέρογκα ποσά, παραλήπτες των οποίων είναι συχνά πολύ νεαρά άτομα! Σύμφωνα με το Influencer Marketing Hub, ένας TikToker μπορεί να κερδίσει μεταξύ 200 και 20.000 δολάρια για ένα βίντεο που τον δείχνει να χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο προϊόν μακιγιάζ, μια συνδρομητική υπηρεσία, ένα ρούχο κ.α.

Με το χρηματικό ποσό που είναι διαθέσιμο για τους χρήστες του TikTok, δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι έχουν αναγάγει τη συγκεκριμένη ενασχόλησή τους σε full time job.

Σύμφωνα με το thelist.com, οι χρήστες που το κάνουν δουλειά πλήρους απασχόλησης -με τη μέση εργάσιμη ημέρα των 8 ωρών- μπορούν να κερδίσουν έως και 5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.