3).Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Την 1η Ιανουαρίου, έβαλα στόχο να διαβάσω 100 βιβλία μέσα στη χρονιά.

Έχοντας πλέον δημιουργήσει μια σταθερή συνήθεια να διαβάζω για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας πώς έχω ωφεληθεί από αυτό.

Καλύτερος ύπνος

Προσωπικά, μου αρέσει περισσότερο να διαβάζω τα βράδια πριν κοιμηθώ. Ενώ πάντα περνούσα την ώρα πριν από τον ύπνο αλόγιστα κάνοντας scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχω κάνει συνειδητή προσπάθεια να τελειώνω πλέον τη νύχτα μου με ένα βιβλίο. Παρατήρησα μια τεράστια βελτίωση στην ικανότητά μου να αποκοιμιέμαι γρήγορα και στη συνολική ποιότητα του ύπνου μου.

Διευρυμένο λεξιλόγιο

Όσο περισσότερο διαβάζετε, τόσες περισσότερες λέξεις ανακαλύπτετε. Μου αρέσει να σημειώνω λέξεις που δεν έχω ακούσει ποτέ ή λέξεις για τις οποίες δεν μπορώ να βρω ορισμό, ώστε να μπορώ να τις αναζητήσω αργότερα.

Αυξημένη Ενσυναίσθηση

Αν και δεν θεωρώ ότι κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια να γίνω ένα άτομο με ενσυναίσθηση προτού ξεκινήσω να διαβάζω περισσότερο, πιστεύω ότι συγκεκριμένο υλικό ανάγνωσης βοηθά κάποιον να διευρύνει τα όρια της αντίληψής του και να κατανοήσει σε βάθος άλλες ιδέες και πολιτισμούς. Είναι σημαντικό να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να δείτε απόψεις με τις οποίες μπορεί να μην συμφωνείτε, αλλά αξίζει τον κόπο να τις κατανοήσετε.

Ισχυρότερες δεξιότητες γραφής

Ανάγνωση και γραφή πάνε χέρι-χέρι. Όσο περισσότερο έχω διαβάσει, όχι μόνο συλλέγω ένα ισχυρότερο λεξιλόγιο, αλλά καταλαβαίνω επίσης υποσυνείδητα πώς διάφοροι συγγραφείς σχηματίζουν τις προτάσεις τους και συντάσσουν αυτές τις προτάσεις σε παραγράφους και κεφάλαια. Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ γραφής και “εκθέτοντας” τον εαυτό σας σε πολλά διαφορετικά στιλ, ίσως ανακαλύψετε και τη δική σας ικανότητα ως συγγραφέας!

Μείωση του στρες

Αυτό μπορεί να συμβαδίζει με τον καλύτερο ύπνο, αλλά έχω παρατηρήσει μια συνολική μείωση του στρες. Ξυπνάω νιώθοντας πιο αναζωογονημένη, σε αντίθεση με την κούραση και την γκρίνια που επιφέρει ένας κακός ύπνος. Όταν έχω μια μεγάλη και δύσκολη μέρα, το βρίσκω πολύ ανακουφιστικό να κουλουριάζομαι σε ένα ζεστό μέρος με το βιβλίο μου αγκαλιά. Είναι ο δικός μου τρόπος να αντιμετωπίζω τις δοκιμασίες της ημέρας ξεφεύγοντας για λίγο σε έναν άλλο κόσμο μέσα στις σελίδες ενός καλού βιβλίου.

Μεγαλύτερη εστίαση

Από τότε που ξεκίνησα αυτό το ταξίδι ανάγνωσης, έχω παρατηρήσει σημαντική βελτίωση στην ικανότητά μου να εστιάζω για μεγάλες χρονικές περιόδους. Τώρα, αν έχω χρόνο, μπορώ να διαβάζω για ώρες και δεν έχω πρόβλημα να αποσπάσω εύκολα την προσοχή μου. Αν κάνω κάτι στο τηλέφωνό μου ή στον υπολογιστή μου, σίγουρα παρατηρώ μια απότομη αύξηση στο πόσο συχνά περιπλανιέται το μυαλό μου.

Βελτιωμένες δεξιότητες συνομιλίας

Έχω πια ένα ευρύτερο φάσμα γνώσεων και θεμάτων για να διαλέξω ανάλογα με το με ποιον μιλάω. Μπορώ συνήθως στη στιγμή να βρίσκω ένα παράδειγμα από κάτι που διάβασα πρόσφατα και σχετίζεται με την τρέχουσα συζήτηση. Είναι πάντα ωραίο να έχετε μια συλλογή βιβλίων αποθηκευμένη στο μυαλό σας για να μπορείτε να τα προτείνετε προσωπικά στους ανθρώπους. Από την εμπειρία μου σας λέω ότι συνήθως οι άνθρωποι το εκτιμούν όταν αναφέρετε ένα βιβλίο που σας έκανε να τους σκεφτείτε!

Tip of the Day: Συνολικά, απόλαυσα πολύ το αναγνωστικό μου ταξίδι το περασμένο έτος και ελπίζω να συνεχίσω και το 2022. Ποιος ξέρει, ίσως ακόμη και να πετύχω τον στόχο της επόμενης χρονιάς. Έχω αποκομίσει αρκετά απροσδόκητα οφέλη από το να διαβάζω με μεγαλύτερη συνέπεια. Στην αρχή, σκέφτηκα ότι θα ήταν ένας καλός στόχος γιατί «το διάβασμα είναι καλό για μένα». Τουλάχιστον αυτό ήταν κάτι που πάντα άκουγα μεγαλώνοντας.

Τώρα που έχω την πλήρη εικόνα, πόσο το διάβασμα σε καθημερινή βάση έχει βελτιώσει τη ζωή μου, δεν με βλέπω να σταματάω σύντομα. Μου αρέσει πολύ να βλέπω τη βιβλιοθήκη μου να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και ανυπομονώ σύντομα να αρχίσω να προσθέτω και νέα αποκτήματα. Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου βιβλίο; Περιμένω τις προτάσεις σου!