H νέα τάση στον τουρισμό λέγεται… Energy travel!

Όσο το κόστος της ενέργειας στη Γηραιά Ήπειρο αυξάνεται, η αναζήτηση θερμότερων περιοχών για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα εξελίσσεται σε travel trend!

Aναζητώντας… τη ζέστη

“The Heat Is On” λέγεται η εκστρατεία της βρετανικής εταιρίας TravelTime World που προτείνει διακοπές μακράς διαρκείας σε μέρη με θερμό κλίμα ώστε να μη χρειαστεί να δαπανηθούν χρήματα για θέρμανση!

Πώς προέκυψε η ιδέα

Στη Βρετανία το κόστος θέρμανσης για ένα μέσο νοικοκυριό μπορεί να φτάσει τα 9.000 ευρώ. Και αφού το κόστος θέρμανσης δεν αναμένεται να μειωθεί αλλά να αυξηθεί, μια καλή λύση είναι η παραμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα σε περιοχές της Ευρώπης όπου δεν κάνει κρύο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μερικές καλές επιλογές είναι η Μάλτα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα. Φυσικά όσο χαμηλότερο είναι το κόστος στις “θερμές” περιοχές τόσο το καλύτερο!

Ποιοι θα γίνουν energy travellers;

Όσοι μπορούν να εργάζονται από οπουδήποτε, αλλά και όσοι δεν εργάζονται, όπως οι συνταξιούχοι, είναι οι πρώτοι που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν energy travellers αυτό τον χειμώνα!

Η Ελλάδα ιδανικό καταφύγιο!

Η χώρα μας είναι ιδανική για να φιλοξενήσει energy travellers από τη Βόρεια Ευρώπη. Νησιά όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως θεωρούνται εξαιρετικές επιλογές, ιδιαίτερα για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα στις χώρες τους.