5ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 14 – 20 Νοεμβρίου 2022

Από τις 14 έως τις 20 Νοεμβρίου το 5 ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας υποδέχεται παιδιά, νέους, εκπαιδευτικούς, γονείς και λάτρεις του σινεμά σε μια μεγάλη γιορτή φιλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στους κινηματογράφους Κηφισιά 1 & 2 Cinemax και ΔΑΝΑΟΣ.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στο www.athicff.com.
Στη φετινή διοργάνωση φιλοξενούνται 100 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 34 χώρες που αποτυπώνουν την πραγματικότητα και τον πλούτο των πολιτισμών της σύγχρονης κοινωνίας. Οι ήρωες και ηρωίδες των ταινιών, από όπου κι αν αυτοί προέρχονται, όπως και να μοιάζουν, όποια ζωή και να ζουν, μέσα από μοναδικές ιστορίες φιλίας και αποδοχής μπορούν να εμπνεύσουν τα παιδιά και τους εφήβους οι οποίοι αναζητούν τη δική τους
ταυτότητα. Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ισότιμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών δημιουργών και αφηγείται ιστορίες συμπερίληψης, κατάρριψης στερεοτύπων, περιβαλλοντικής αφύπνισης και ψηφιακής συνείδησης.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του προγράμματος, το Φεστιβάλ φιλοξενεί φέτος, μαθητές από το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Φούρνων Κορσέων και από το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς τους θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και τα εργαστήρια του Φεστιβάλ. Τέλος, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, παιδιά, 3 ετών και άνω, θα παρακολουθήσουν, με ελεύθερη είσοδο, μέρος του προγράμματος σε δύο Μουσεία του Δικτύου του, στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί και στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στον Βόλο.
«Μέσα από το πρόγραμμα των ταινιών, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια και τις παράλληλες δράσεις μας σε όλη την Ελλάδα επικοινωνούμε τις αξίες του Φεστιβάλ: την ανάγκη για ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών παντού, και ειδικά στον ανδροκρατούμενο κινηματογραφικό χώρο, την αγωνία για την περιβαλλοντική κρίση και για το μέλλον που
κληροδοτούμε στα παιδιά μας, καθώς και την επιθυμία να εμπνεύσουμε τους νέους για τη χαρά της συνάντησης και επικοινωνίας με είδη ψυχαγωγίας που καταρρίπτουν τη στερεοτυπική ομοιομορφία της εποχής μας.», σημειώνει η Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Καλλιόπη Χαραλάμπους.