Γεύσεις από… Ιταλία!

Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας σήμερα και το μενού δεν θα μπορούσε παρά να έχει ιταλικές γεύσεις και αρώματα…

Καρμπονάρα με τορτελίνια

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. τορτελίνια, γεμιστά με τυρί

1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

10 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη

1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

λίγο αλάτι

Πώς γίνεται:

Βράζουμε τα τορτελίνια και στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.

Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε κάθε τόσο.

Μόλις αρχίσει να δένει, προσθέτουμε τα τορτελίνια.

Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε για να ενοποιηθεί το μίγμα.

Τip

Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και σκόρδο.

Για επιδόρπιο… Torta Caprese!

Θα χρειαστούμε:

4 1/2 κ.σ. μαύρη σοκολάτα
1/2 κούπα βούτυρο
2 αβγά
1 φλ. καστανή ζάχαρη
2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1 κ.γ. baking powder

Για το σερβίρισμα:
άχνη ζάχαρη και νιφάδες λευκής σοκολάτας

Πώς γίνεται:

Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύοντας για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.

Στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών με δυο κουταλιές ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να γίνεται μαρέγκα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί τους κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τώρα το αλεύρι, το baking powder και πολύ λίγο αλάτι ανακατεύοντας και στο τέλος ρίχνουμε τα ασπράδια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά και μετά αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και λευκή σοκολάτα.