Γρήγορη & εύκολη τούρτα Μπλακ Φόρεστ

Black Forest Day σήμερα και σας προτείνουμε την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τούρτα που θα είναι έτοιμη σε 15 λεπτά!

Θα χρειαστούμε:
3 βάσεις τούρτας κακάο (παντεσπάνι) από το σούπερ μάρκετ
1 βάζο βύσσινο κομπόστα με το ζουμί του (περίπου 700γρ.)
2 κουταλιές κονιάκ
600ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα για διακόσμηση

Πώς γίνεται:
– Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια επίπεδη πιατέλα.
Σουρώνουμε τα βύσσινα και κρατάμε και το ζουμί.
– Κρατάμε χωριστά 16 βύσσινα για το τέλος.
– Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαντιγί.
– Προσθέτουμε το κονιάκ στο ζουμί από τα βύσσινα και “βρέχουμε” το παντεσπάνι με 3 κουταλιές σούπας.
– Απλώνουμε το 1/4 της σαντιγί στο παντεσπάνι και σκορπάμε επάνω ομοιόμορφα τα μισά βύσσινα.
– Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία: σιρόπιασμα, σαντιγί, βύσσινα.
– Κρατάμε λίγη σαντιγί για το τέλος αν θέλουμε να κάνουμε διακόσμηση με κορνέ.
– Αφού σιροπιάσουμε και το τρίτο παντεσπάνι, το καλύπτουμε όλο ομοιόμορφα με σαντιγί.
– Κάνουμε ροζέτες με το κορνέ και τη σαντιγί που κρατήσαμε. Στολίζουμε με τα βύσσινα και πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.

Tip
Απογειώνουμε τη γεύση απλώνοντας στο επάνω παντεσπάνι γκανάζ σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα!