Butterscotch Brownie Day σήμερα και φτιάχνουμε απολαυστικά μπράουνις με καραμέλα βουτύρου. Η τέλεια απόλαυση για μικρούς και μεγάλους!
Θα χρειαστούμε (για 25 τεμάχια):
1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο (να μην καίει)
1 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ. σταγόνες καραμέλας βουτύρου (προαιρετικά)
Πώς γίνεται:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: μπέικιν πάουντερ, αλεύρι και αλάτι.
Ρίχνουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μίγμα βουτύρου/ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε και τις σταγόνες καραμέλας.
Αδειάζουμε το μίγμα σε τετράγωνο ταψί 23 εκατοστών που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και οι άκρες να ξεκολλάνε από τα πλαϊνά του ταψιού.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, βγάζουμε από το ταψί και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο.
Tip:
Μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη καβουρντισμένα καρύδια ή φουντούκια (σε κομματάκια) ή/και σταγόνες σοκολάτας.
Για σοκολατένια γεύση, προσθέτουμε στο μίγμα 1/2 φλιτζάνι άγλυκο κακάο σε σκόνη.