Αν ήταν εύκολο, θα το έκαναν όλοι…

Welcome to Simplicity concept on road billboard

Καλημέρα SayYesser!!!

Όλοι ψάχνουμε τον γρήγορο δρόμο προς την επιτυχία. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς όμως να πιέζουμε τον εαυτό μας, αφού δεν είμαστε φτιαγμένοι για πολλές κακουχίες και τελικά ψάχνουμε μία συντόμευση προς αυτήν χωρίς πολλά πολλά.

Η λέξη εύκολο κυκλοφορεί παντού και ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

  • Χάστε βάρος με τον εύκολο τρόπο!
  • 6 εύκολοι τρόποι για να γίνεις πλούσιος!
  • Κάνε το παιδί σου να σε ακούει με αυτό τον εύκολο τρόπο!
  • Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ένα εύκολο δείπνο για όλη την οικογένεια!

Σήμερα θέλουμε όλα να είναι γρήγορα και εύκολα.

Εγώ θα σου πω ότι αν ήταν εύκολο θα το έκαναν όλοι…

Tip of the Day: Προσγειώνομαι λοιπόν στην πραγματικότητα και σου αντικαθιστώ τη λέξη «εύκολο» με τη λέξη «απλό». Προσπάθησε την κάθε πρόκληση να την κόβεις σε μικρά μικρά κομματάκια, τέτοιο μέγεθος όσο αντέχεις να ανταποκριθείς. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν μας χαρίζεται. Όμως κάνε το εύκολο απλό με τον τρόπο που σου είπα.

Για παράδειγμα αν θέλεις να χάσεις βάρος μη βάλεις στόχο τα 40 κιλά σε μία εβδομάδα που σου υπόσχεται η εύκολη δίαιτα στο διαδίκτυο, δεν θα συμβεί και το μόνο που θα σου προκαλέσει είναι απογοήτευση. Κόψε την πρόκληση σε κομματάκια και βάλε στόχο 2 – 2 κιλά τη φορά. Ναι, δεν θα είναι εύκολο είναι όμως πιο απλό.

Όταν αισθάνεσαι συντετριμμένος ή ηττημένος, επανάλαβε στον εαυτό σου, «αν ήταν εύκολο θα το έκαναν όλοι» και προσάρμοσε τις προσδοκίες ειδικά και κατά περίπτωση.