Cine-Theatre ΕΞΙ στα ΔΩΔΕΚΑ (Β’ Κύκλος) της Τατιάνας Λύγαρη σε δωρεάν υπαίθρια προβολή στην «Αποβάθρα» του Τρένου στο Ρουφ

Ο 6 θεατρικές ταινίες μικρού μήκους του Β’ Κύκλου του cine-theatre «ΕΞΙ στα ΔΩΔΕΚΑ» της Τατιάνας Λύγαρη παρουσιάζονται σε υπαίθρια δωρεάν προβολή στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ από 1 έως 15 Ιουλίου 2023 (από Τετάρτη έως Σάββατο).
Το υβριδικό αυτό καλλιτεχνικό project, που εμπνεύστηκε και σκηνοθέτησε η Τατιάνα Λύγαρη, υλοποιήθηκε σε 2 κύκλους με on demand προβολή στο διαδίκτυο.
Τώρα, οι φίλοι της γνωστής Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου έχουν την ευκαιρία να
παρακολουθήσουν τον Β’ Κύκλο του cine-theatre «ΕΞΙ στα ΔΩΔΕΚΑ» που αποτελείται από 6 θεατρικές ταινίες σύντομης διάρκειας πάνω σε νέα θεατρικά κείμενα των σημαντικών Ελλήνων συγγραφέων Μιράντας Βατικιώτη, Αμάντας Μιχαλοπούλου, Σάκη Σερέφα, Ανδρέα Στάικου, Φωτεινής Τσαλίκογλου και Μάκη Τσίτα.
Η θεματική των έργων είναι κυρίως ανθρωποκεντρική και καλύπτει μία ευρεία κλίμακα σύγχρονων προβληματισμών με την προσωπική τοποθέτηση του κάθε συγγραφέα σε θέματα όπως οι ενδοοικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις, η μοναξιά των ηλικιωμένων, η αναζήτηση της ατομικής σε σχέση με τη συλλογική ταυτότητα, η παραδοξότητα του θανάτου, οι επιπτώσεις μιας πατριαρχικής κοινωνίας στη γυναικεία υπόσταση, η προσγείωση των εφηβικών αναζητήσεων στην πραγματικότητα των ενηλίκων κ.ά.
Τα 6 νέα θεατρικά έργα του Β’ Κύκλου είναι τα εξής: «Ψ» της Μιράντας Βατικιώτη, «Αν δεις νεκρό» της Αμάντας Μιχαλοπούλου, «Ε, και;» του Σάκη Σερέφα, «Μια εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία» του Ανδρέα Στάικου, «Γυάλινος απόγονος» της Φωτεινής Τσαλίκογλου, «Η εκδήλωση» του Μάκη Τσίτα.