Τι είναι το Ichigo Ichie; 10 κανόνες του ιαπωνικού δρόμου προς την ευτυχία

Έκτορ Γκαρθία & Φραντσέσκ Μιράλες
Συνεισφέροντες συγγραφείς

Από τον Héctor García & τον Francesc Miralles

Συνεισφέροντες συγγραφείς
Ο Héctor García και ο Francesc Miralles είναι βραβευμένοι συγγραφείς που έχουν γράψει μια σειρά από βιβλία μπεστ σέλερ, όπως το “Ikigai: The Japanese Secret To A Long And Happy Life” και το πρόσφατο “The Book Of Ichigo Ichie”.
30 Δεκεμβρίου 2019
Ελέγχουμε προσεκτικά όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εμφανίζονται στο mindbodygreen χρησιμοποιώντας τις εμπορικές μας οδηγίες. Οι επιλογές μας δεν επηρεάζονται ποτέ από τις προμήθειες που κερδίζουμε από τους συνδέσμους μας.

Το Ichigo ichie μπορεί να μεταφραστεί ως “Μια φορά, μια συνάντηση” και επίσης ως “Αυτή τη στιγμή, μια ευκαιρία”. Αυτό που σημαίνει να μας πει είναι ότι κάθε συνάντηση, όλα όσα βιώνουμε, είναι ένας μοναδικός θησαυρός που δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά με τον ίδιο τρόπο. Αν λοιπόν το αφήσουμε να ξεφύγει χωρίς να το απολαύσουμε, η στιγμή θα χαθεί για πάντα.

Η επίγνωση του ichigo ichie μας βοηθά να βγάλουμε το πόδι μας από το γκάζι και να θυμόμαστε ότι κάθε πρωί που περνάμε στον κόσμο, κάθε στιγμή που περνάμε με τα παιδιά μας και με τους αγαπημένους μας είναι απείρως πολύτιμη και αξίζει την πλήρη προσοχή μας .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ.

Η καλλιέργεια και η εξάσκηση του ichigo ichie θα σας επιτρέψει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη, πιο ολοκληρωμένη ζωή, χωρίς να αισθάνεστε βαριά από το παρελθόν ή άγχος για το μέλλον. Θα μάθετε να ζείτε πλήρως στο παρόν, αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας το δώρο της κάθε στιγμής.

Εδώ είναι οι 10 αρχές που συνοψίζουν αυτή την ιαπωνική φιλοσοφία:

  1. Μην αναβάλλετε ιδιαίτερες στιγμές. Κάθε ευκαιρία παρουσιάζεται μόνο μία φορά. Αν δεν το αγκαλιάσεις, χάνεται για πάντα. Η ζωή είναι ζήτημα του τώρα ή ποτέ.
  2. Ζήστε σαν αυτό να συνέβαινε μόνο μία φορά στη ζωή σας. Γι’ αυτό είναι εμπνευσμένο να χαιρετάμε και να αποχαιρετάμε τους αγαπημένους μας με το ” Ichigo ichie “, για να μας ενημερώσετε για τη μοναδική και μοναδική φύση κάθε συνάντησης.
  3. Μείνε στο παρόν. Τα ταξίδια στο παρελθόν και στο μέλλον είναι συχνά επώδυνα και σχεδόν πάντα άχρηστα. Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που συνέβη . Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει. Αλλά εδώ αυτή τη στιγμή, όλες οι πιθανότητες στον κόσμο είναι ζωντανές.
  4. Κάνε κάτι που δεν έχεις ξανακάνει. Όπως είπε ο Αϊνστάιν, δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας άλλος τρόπος για να πετύχετε μια αξέχαστη στιγμή είναι να παραδοθείτε και να αφήσετε κάτι νέο να ανθίσει μέσα σας.
  5. Ασκηθείτε στον καθιστή διαλογισμό. Μπορείτε να καθίσετε σε ένα μαξιλάρι διαλογισμού ή απλά να καθίσετε και να παρατηρήσετε το θαύμα της ζωής. Το απλό γεγονός της απομάκρυνσης από την καθημερινή δίνη της βιασύνης και των υποχρεώσεων θα ανοίξει τις πόρτες στην ευημερία.
  6. Εφαρμόστε ενσυνειδητότητα στις πέντε αισθήσεις σας. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας στην τέχνη του να ακούτε, να παρακολουθείτε, να αγγίζετε, να γεύεστε και να μυρίζετε για να δίνετε σε κάθε στιγμή τον πλούτο της ανθρώπινης αντίληψης. Αυτό θα σας επιτρέψει επίσης να είστε πιο προσεκτικοί με τους άλλους και να αυξήσετε το επίπεδο ενσυναίσθησης και επιρροής σας.
  7. Παρατηρήστε συμπτώσεις. Η επίγνωση των συμπτώσεων μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι στην ανάγνωση πινακίδων που στέλνει το σύμπαν. Ένα ημερολόγιο στο οποίο κρατάμε σημειώσεις για αυτές τις στιγμές της καθημερινής μαγείας θα αυξήσει την ικανότητά μας να ακολουθούμε τα αόρατα νήματα της πραγματικότητας.
  8. Κάντε κάθε συγκέντρωση πάρτι. Μην περιμένετε τις κατάλληλες συνθήκες – διακοπές, ταξίδι, γενέθλια – για να ζήσετε εκπληκτικά πράγματα. Με το σωστό πλαίσιο μυαλού, κάθε μέρα μπορεί να είναι μια γιορτή.
  9. Αν δεν σου αρέσει αυτό που υπάρχει, φτιάξε κάτι διαφορετικό. Τα ανθρώπινα όντα είναι μεταμορφωτικά από τη φύση τους και έχουν τη δύναμη να επανεφεύρουν τον εαυτό τους όσες φορές χρειαστεί. Εάν η πραγματικότητά σας είναι πολύ βαρετή και προβλέψιμη για να ζήσετε με το ichigo ichie , έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια άλλη.
  10. Γίνε κυνηγός ιδιαίτερων στιγμών. Όπως με κάθε δραστηριότητα, όσο περισσότερο εξασκηθείτε, τόσο καλύτερα και πιο άφθονα θα είναι τα αποτελέσματα.