Project “Παιδικό δωμάτιο”

Φαντασία, έμπνευση και όρεξη για δημιουργία! Αυτά είναι τα βασικά συστατικά για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου.

Ξεκινάμε με χρώμα!

Στα παιδιά αρέσουν τα ζωηρά και φωτεινά χρώματα, αλλά μην το παρακάνετε! Είναι σημαντικό να επιλέξετε αποχρώσεις που ταιριάζουν μεταξύ τους και που δεν είναι όλες έντονες γιατί κουράζουν το μάτι.

Tips

– Επιλέξτε έναν τοίχο για να τον βάψετε στο αγαπημένο χρώμα του παιδιού και συνδυάστε το με πιο παλ αποχρώσεις του συγκεκριμένου χρώματος. Αν για παράδειγμα στο παιδί σας αρέσει το κόκκινο, μπορείτε να το παντρέψετε με το απαλό ροζ.

– Mπορείτε να βάλετε χρώμα επίσης στα κουρτινόξυλα, στις κουρτίνες ή ακόμα και να βάψετε το κρεβάτι του παιδιού ώστε να το ανανεώσετε.

– Μια καλή ιδέα είναι να βάψετε ένα μέρος του τοίχου με χρώμα πινάκων, για να δώσετε χώρο έκφρασης στο παιδί! Να μπορεί να γράφει, να σβήνει και να ζωγραφίζει ό,τι θέλει κάθε φορά.

Ας συνεργαστούμε!

Επιλέγοντας ένα θέμα διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο, το κάνουμε πολύ πιο ελκυστικό για τα παιδιά μας και γίνεται ο αγαπημένος τους χώρος, η φωλιά τους! Τι αρέσει στα παιδιά; Θέλουν το δωμάτιό τους να θυμίζει δάσος ή βυθό; Αγαπούν πολύ τα αεροπλάνα ή τα αυτοκίνητα; Τους αρέσουν οι νεράιδες και θέλουν το δωμάτιό τους να είναι ένα νεραϊδοκαταφύγιο; Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει όρεξη για δημιουργία!

Tips

– Mπορείτε να “παίξετε” με ταπετσαρίες που είναι μια οικονομική λύση και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Εναλλακτικά, μπορείτε -αν το ‘χετε με τη ζωγραφική να ζωγραφίσετε εσείς έναν τοίχο ακολουθώντας τις επιθυμίες του παιδιού. Μια άλλη λύση που δίνει ωραίο αποτέλεσμα και είναι οικονομική, είναι τα αυτοκόλλητα τοίχου.

– Μην ξεχνάτε το ταβάνι! Βάψτε το για παράδειγμα ανοιχτό γαλάζιο ή δημιουργήστε έναν έναστρο ουρανό!

Φως, πολύ φως!

Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι φωτεινό! Να έχετε υπόψη σας ότι δεν είναι ίδιος ο φωτισμός για διάβασμα, για παιχνίδι και για χαλάρωση και ύπνο. Επιλέξτε φωτιστικά που αρέσουν στα παιδιά ώστε να λειτουργούν και ως διακοσμητικά του προσωπικού τους χώρου!

Και κάτι πρακτικό…

Μην ξεχνάμε τη σωστή αποθήκευση! Προβλέψτε αποθηκευτικούς χώρους είτε είναι κουτιά, είτε ράφια και ντουλάπες ή ακόμα και ο αποθηκευτικός χώρος που διαθέτει το παιδικό κρεβάτι.