Σύγχρονα αρχιτεκτονικά “θαύματα” που θα δούμε το 2024

Την προηγούμενη χρονιά είδαμε εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά πρότζεκτ να ολοκληρώνονται, όπως το Merdeka 118 της Μαλαισίας, τον δεύτερο ψηλότερο ουρανοξύστη που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Φέτος αναμένεται να δούμε συναρπαστικά αρχιτεκτονικά πρότζεκτ, όπως το Κατακόρυφο Δάσος της Ναντσίνγκ στην Κίνα και το Keppel South Central στη Σιγκαπούρη.

Πάμε να δούμε μερικά πρότζεκτ που θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2024 και θα είναι τόσο εντυπωσιακά που θα μοιάζουν να μην είναι ανθρώπινα έργα!

Keppel South Central,  Σιγκαπούρη

Ο πύργος Keppel South Central που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη θα προσφέρει σε όσους εργάζονται στις επιχειρήσεις που θα στεγάζονται εκεί στιγμές εξαιρετικής απόλαυσης. Κάθε break τους θα είναι απλά ονειρεμένο, καθώς θα υπάρχουν πολλοί πανέμορφοι χώροι πράσινου αλλά και μια πισίνα που κερδίζει τις εντυπώσεις. Πρόκειται για ένα από τα πιο βιώσιμα κτίρια γραφείων της Σιγκαπούρης, διαθέτει μεταξύ άλλων συστήματα συλλογής βρόχινου νερού και φωτοβολταϊκά στην οροφή του.

Nέο Θέατρο του QPAC,  Μπρισμπέιν (Αυστραλία)

Το νέο θέατρο στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Κουίνσλαντ ξεχωρίζει για τη μεγάλη κυματιστή γυάλινη πρόσοψή του, όπως και για τους ανοιχτούς χώρους του φουαγιέ. Επίσης, τα βλέμματα κερδίζει το αμφιθέατρο 1.500 θέσεων με ξύλινη επένδυση, που έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί παραστάσεις. Το κόστος του έργου ανήλθε στα 106,5 εκατ. ευρώ.

Κατακόρυφο Δάσος της Ναντσίνγκ, Κίνα

Το Κατακόρυφο Δάσος πρόκειται να περιλαμβάνει περίπου 800 δέντρα και πάνω από 2.500 θάμνους και αναρριχώμενα φυτά! Θα αποτελείται από δύο πύργους. Ο ψηλότερος θα φτάνει  τα 200 μέτρα. Θα υπάρχουν γραφεία, μουσείο και ξενοδοχείο. Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο του Stefano Boeri θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 18 τόνους ετησίως!



Ξενοδοχείο Populus, Ντένβερ (ΗΠΑ)

Το ξενοδοχείο θα αποτελείται από 13 ορόφους και θα περιλαμβάνει 265 δωμάτια. Θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό το καλοκαίρι του 2024 στο Ντένβερ του Κολοράντο. Με έμπνευση από τον κορμό της ενδημικής λεύκας ο σχεδιασμός του είναι ιδιαίτερα πρωτότυπος και μοντέρνος. Πολύ σημαντικό είναι ότι το Populus θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο με θετικό ισοζύγιο άνθρακα στις ΗΠΑ.

Ήξερες ότι…

Το Merdeka 118 στο οποίο αναφερθήκαμε στην εισαγωγή είναι το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο και το ψηλότερο κτίριο στη Νοτιοανατολική Ασία. Φτάνει τα 679 μέτρα και φυσικά έχει υπέροχη θέα στην πόλη της Κουάλα Λουμπούρ. Merkeda σημαίνει “Ημέρα της Ανεξαρτησίας” στα Μαλαισιανά. Έχει 118 ορόφους.

Το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο είναι το Μπουρζ Χαλίφα, στο Ντουμπάι με ύψος 829 μέτρα. Έχει 163 ορόφους και τον ψηλότερο ανελκυστήρα στον κόσμο!