Ο Νo1 λόγος διαζυγίου και το πιο ελκυστικό πρόσωπο…

Ξέρετε ποια είναι η πιο συχνή αιτία διαζυγίου; H δικηγόρος Λόρα Γουάσερ που ειδικεύεται στα διαζύγια και, μεταξύ άλλων, έχει εκπροσωπήσει την Κιμ Καρντάσιαν αποκαλύπτει…

«Ο λόγος που οι άνθρωποι παίρνουν διαζύγιο είναι επειδή δεν επικοινωνούν. Αυτό μπορεί να εκδηλώνεται, για παράδειγμα, σαν αδιαφορία ή εξωσυζυγική σχέση. Σε κάθε περίπτωση η έλλειψη επικοινωνίας είναι συνήθως η ρίζα του προβλήματος».

Τι κάνουμε λάθος;
Όταν τα πράγματα στον γάμο μας πάνε καλά – ή έτσι νομίζουμε – δεν εμβαθύνουμε στο θέμα της καλής επικοινωνίας… το προσπερνάμε. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε συνεχείς καβγάδες και εντάσεις για να επενδύσουμε στην καλή επικοινωνία με τον σύντροφό μας.

«Επειδή δεν αναπτύσσετε τα εργαλεία επικοινωνίας όταν τα πράγματα πάνε καλά, τότε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά τείνετε να μην έχετε την ικανότητα ή την ευχέρεια να τα συζητήσετε».

Οι άβολες συζητήσεις
Μετά τον γάμο βαδίζουμε συχνά σε πολύ άγνωστους δρόμους… Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί πριν παντρευτούμε, αλλά δεν κάναμε αυτές τις συζητήσεις γιατί ήταν άβολες… Παραμένουν άβολες, αλλά κάποτε πρέπει να γίνουν κι ίσως να προκύψουν πολύ σοβαρές διαφωνίες που θα μας οδηγήσουν στο διαζύγιο. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να πεις μετά τον γάμο ότι θέλεις να μείνεις σε ένα σπίτι δίπλα στους γονείς σου, δηλαδή να μετακομίσετε, ενώ μέχρι τότε αυτή ήταν μια εντελώς άγνωστη επιθυμία σου, που αφορά και τον/την σύζυγό σου, αλλά εσύ απέφευγες να την εκφράσεις…

Μην απωθείς σκέψεις, προβληματισμούς και συναισθήματα
Νιώθεις θυμό, θλίψη, φόβο; Σε προβληματίζει κάποια συμπεριφορά; Σκέφτεσαι πολλά αλλά δεν τα εκφράζεις; Είναι μεγάλο λάθος και φέρνει απόσταση… Μην απωθείς τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου, να τα μοιράζεσαι για να έρχεσαι πιο κοντά με τον σύντροφό σου. Όσο και αν τα απωθείς, κάποια στιγμή θα βγουν στο προσκήνιο και θα υπάρξουν επιπτώσεις.

Το κλειδί είναι η επικοινωνία
Σε κάθε σχέση το κλειδί είναι η επικοινωνία! Δεν είναι κλισέ, αλλά η πραγματικότητα. Όλα μπορούν να λυθούν ή έστω να εξομαλυνθούν αν επικοινωνούμε σε βάθος, ουσιαστικά. Άκουσε προσεκτικά, σκέψου τι νιώθει και τι θέλει ο σύντροφός σου και εξωτερίκευσε τα δικά σου “θέλω”. Μπες στη θέση του άλλου, μην επιμένεις εγωιστικά για να βγεις “νικητής”.

Tips που ευνοούν την καλή επικοινωνία
– Μην χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς!
– Άφησε τον άλλον να μιλήσει, μην προτρέχεις και μην υποθέτεις τι θέλει να πει…
– Να είσαι ακριβής και να μην γενικολογείς.
– Να εκφράζεις την άποψή σου, μην κατηγορείς συνέχεια όμως τον άλλον.

Ακόμη, να προσέχεις τον τόνο της φωνής σου, το ύφος σου, τη στάση του σώματός σου και τις κινήσεις σου. Προσπάθησε να διατηρείς την ψυχραιμία σου και να μην έχεις επιθετική διάθεση. Θυμήσου: Ο σύντροφός σου δεν είναι εχθρός αλλά σύμμαχός σου και η καλή και αποδοτική επικοινωνία είναι κοινός σας στόχος.

Ας αφήσουμε όμως το θέμα “διαζύγιο” για να πάμε σε κάτι πιο ευχάριστο που υπάρχει πάντα έστω στην αρχή κάθε ερωτικής ιστορίας: Η έλξη!
Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό «American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics» και συμμετείχαν 172 άντρες είχε ως θέμα της το ποια πρόσωπα θεωρούνται πιο ελκυστικά.

Έτσι, οι συμμετέχοντες είδαν μια ψηφιοποιημένη φωτογραφία της ίδιας γυναίκας, αλλά με πέντε διαφορετικά σχήματα προσώπου.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν κάθε πρόσωπο σε μια κλίμακα από το ένα μέχρι το δέκα. Το ένα αντιστοιχούσε στο «καθόλου ελκυστικό» και το δέκα στο «πολύ ελκυστικό».

Τα αποτελέσματα
Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς βαθμολογήθηκε κατά μέσο όρο με 5,3 στα 10. Το οβάλ με 4,5 και το στρογγυλό πρόσωπο βαθμολογήθηκε με 4,26 στα 10. Το τετράγωνο πρόσωπο έλαβε βαθμολογία 4,06 στα 10 και το ορθογώνιο 4,14.

Το πρόσωπο της νεότητας
Γιατί είναι όμως τόσο ελκυστικό το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς; Η απάντηση βρίσκεται στο ότι συμβολίζει τη νεότητα. «Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς αποτελεί μάλλον σύμβολο νεότητας και μοιάζει συχνά από μόνο του αναζωογονημένο» σύμφωνα με τους επιστήμονες.