Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τη συμμετοχή όλων των Μουσικών του Συνόλων, διοργανώνοντας συναυλίες σε εμβληματικά τοπόσημα της πόλης, μουσικές συνεργασίες με το ΕΚΠΑ, αλλά και μια ξεχωριστή βραδιά στο Μουσείο Μαρία Κάλλας.

20/6

20:00 | Εθνικός Κήπος (Τοποθεσία «Αστέρι»)

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με έργα των Γ. Κωνσταντινίδη, Φ. Μέντελσον, Μπ. Μπάρτοκ και Α. Ντβόρζακ.

21/6

11:30 | Πλατεία Μοναστηρακίου

Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

19:00 | Εθνικός Κήπος (Τοποθεσία «Αστέρι»)

Η Big Band υποδέχεται τον εκπληκτικό ερμηνευτή της jazz Alex Affolter, σε μια συναυλία αφιερωμένη στις διαχρονικές επιτυχίες της χρυσής εποχής της.

20:00 | Εθνικός Κήπος (Τοποθεσία «Αστέρι»)

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων σε μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη ενέργεια και αγαπημένες μελωδίες Ελλήνων δημιουργών, όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου, κ.α.

20:00 | Προπύλαια «Το ΕΚΠΑ στην Πόλη»

Οι “Music Odyssey”(επιμέλεια – συντονισμός, Γιάννης Μαλαφής), θα παρουσιάσουν ένα μουσικό ταξίδι με αγαπημένες μελωδίες που άφησαν το στίγμα τους στην Ελληνική Μουσική, από το Νέο Κύμα, την Έντεχνη και τη Δημοφιλή Μουσική Σκηνή.

20:00 | Μουσείο Μαρία Κάλλας

Πώς θα σας φαινόταν αν συνδυάζατε την περιήγησή σας στο Μουσείο Μαρία Κάλλας με ένα δροσερό κοκτέιλ και μελωδίες πιάνου από τον ταλαντούχο πιανίστα Θάνο Μαργέτη;

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας, σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά, με δωρεάν είσοδο, αλλά απαραίτητη κράτηση με δελτία εισόδου στο https://www.more.com/music/pagkosmia-imera-mousikis-2024/.