Η ταινία Horizon: Ένα Αμερικανικό Έπος – Κεφάλαιο 1, από σήμερα 27 Ιουνίου 2024 στους κινηματογράφους 

Το “Horizon: Ένα Αμερικανικό Έπος – Κεφάλαιο 1” (Αρχικός τίτλος στα αγγλικά: Horizon: An American Saga – Chapter 1) είναι μια αμερικανική ταινία που σκηνοθετεί ο Kevin Costner.

Η ταινία εξερευνά τη γοητεία της Άγριας Δύσης και το πώς κερδήθηκε – και χάθηκε – μέσα από το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυα πολλών κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών του Εμφυλίου Πολέμου (1861-1865). Η ταινία παρουσιάζει μια πολυπρόσωπη περίοδο 15 ετών προ- και μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, κατά την οποία επεκτείνεται και εγκαθίσταται η Δύση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Kevin Costner υποδύεται τον Hayes Ellison, ενώ στο καστ συμμετέχουν επίσης οι Sienna Miller και Sam Worthington. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 27 Ιουνίου 2024.

Η ταινία έχει διάρκεια 181 λεπτά και κατατάσσεται στις κατηγορίες Δράμα και Western. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του Kevin Costner μετά το “Open Range” του 2003.

Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).