Την πρώτη θέση κατέκτησε Ελληνικό σχολείο σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

Δεκαπέντε Έλληνες μαθητές κατάφεραν ένα ιδιαίτερα σημαντικό επίτευγμα κερδίζοντας την πρώτη θέση του ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού Made to Move Communities™ της Otis Worldwide Corporation (NYSE: OTIS), της κορυφαίας εταιρείας κατασκευής, εγκατάστασης και συντήρησης ανελκυστήρων και κυλιόμενων κλιμάκων στον κόσμο.
Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής βρέθηκαν ανάμεσα σε περισσότερους από 240 μαθητές από 30 ομάδες προερχόμενες από 15 χώρες και επικράτειες, που συμμετείχαν φέτος στο Made to Move Communities Challenge. Διαγωνίστηκαν στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής με μια εργασία, που επικεντρώθηκε στην παροχή βοήθειας σε άτομα με αναπηρία.
Αντικείμενο του φετινού διαγωνισμού ήταν η «Επέκταση της πρόσβασης σε χώρους πρασίνου
για την προώθηση της ευημερίας για όλους». Κατά τη διάρκεια της πρόκλησης των οκτώ
εβδομάδων, οι μαθητές εντόπισαν τρόπους για να δημιουργήσουν ασφαλέστερη πρόσβαση σε κοντινούς χώρους πρασίνου για άτομα, που ζουν με αναπηρίες ή σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές πόλεων. Στη συνέχεια, οι ομάδες παρουσίασαν τις επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις τους (STEM based), σε ομάδα κριτών της Otis, οι οποίοι επέλεξαν τους νικητές και απένειμαν οικονομικά έπαθλα στα αντίστοιχα σχολεία τους για να προωθήσουν τον προγραμματισμό STEM και να ωφελήσουν ακόμη περισσότερους μαθητές.
Οι ευρηματικοί μαθητές του 1 ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής δημιούργησαν, με τη συνδρομή δύο καθηγητών τους και υπό την καθοδήγηση τεσσάρων μεντόρων της Otis, ένα έξυπνο μπαστούνι καθοδήγησης, που προσφέρει αισθητηριακή πληροφόρηση σε άτομα με δυσκολίες όρασης, ώστε να μπορούν να περιηγηθούν σε χώρους πρασίνου. Προκειμένου να συλλέξει τις πληροφορίες, η ομάδα των μαθητών, συνεργάστηκε με την οργάνωση «Με Άλλα Μάτια», έναν ιστορικό συνεργάτη της Otis Hellas για την προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης μεταξύ των εργαζομένων, των πελατών και γενικότερα για την ευαισθητοποίηση στο σύνολο της χώρας.