Ο κορυφαίος Eugenio Barba στην Αθήνα για ένα 4ήμερο σεμινάριο

Η Πολυ-δραστική ομάδα Τέχνης Fabrica Athens γιορτάζει τα “60 Χρόνια Eugenio BarbaOdin Teatret με ένα τετραήμερο αφιέρωμα καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων στην Αθήνα, 19-20-21-22 Σεπτεμβρίου 2024.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν σημαδέψει την ιστορία του θεάτρου κατά το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, ο Eugenio Barba είναι ο μόνος που έχει δουλέψει με καινοτόμο τρόπο σε όλα τα πεδία της θεατρικής κουλτούρας: καλλιτεχνική δημιουργία, θεωρητική σκέψη, παιδαγωγική, μετάδοση τεχνικής και επαγγελματικής γνώσης, δουλειά πάνω στην ιστορική μνήμη, επιστημονική έρευνα, χρήση του θεάτρου σε κοινωνικό πλαίσιο ως διαπολιτισμικό εργαλείο που ενεργοποιεί σχέσεις και σημεία επαφής μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων και εθνικών ομάδων.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης και θεατράνθρωπος, δημιουργώντας από τα πρώτα βήματα του το Odin Teatret το 1964, θα μιλήσει για την εμπειρική και θεωρητική του έρευνα πάνω στη Τέχνη του Θεάτρου, το «Τρίτο Θέατρο», και όντας ένας από τους μεγαλύτερους μεταρρυθμιστές του θεάτρου τον 21ο αιώνα θα διηγηθεί για τις τελευταίες του εμπειρίες με την θρυλική θεατρική του ομάδα και τις προοπτικές του μέλλοντος.

Φέτος, ο καινοτόμος σκηνοθέτης επιστρέφει στην πόλη μας μαζί με 3 ηθοποιούς του και ένα σύνολο δράσεων που περιοδεύουν σε πολλές χώρες και ηπείρους της γης, γιορτάζοντας τα “60 Χρόνια Eugenio BarbaOdin Teatret“.

https://tickets.public.gr/theater/festival/tetraimero-afieroma-60-xronia-eugenio-barba-odin-teatret-stin-athina-fabrica-athens-12th-hrtfest/