Αλλαγές στο YouTube για την προστασία των εφήβων

Το YouTube προσαρμόζει τον αλγόριθμό του για να περιορίσει τα βίντεο στα οποία προβάλλονται μη ρεαλιστικά σωματικά πρότυπα αλλά και κοινωνική επιθετικότητα. Στόχος είναι η διατήρηση υγιών προτύπων στους εφήβους.

Σε ανάρτηση, το YouTube αναφέρει ότι ένα τέτοιο περιεχόμενο «μπορεί να είναι αβλαβές ως μεμονωμένο βίντεο», ωστόσο θα μπορούσε «να είναι προβληματικό για ορισμένους εφήβους εάν προβάλλεται επανειλημμένα».

Οι περιορισμοί στοχεύουν στο να αποτρέψουν τους νεότερους χρήστες από το να πέσουν σε επιβλαβείς αγωγούς περιεχομένου, χωρίς όμως να τους εμποδίζουν να βλέπουν εξ ολοκλήρου τέτοια βίντεο, δεδομένου ότι πολλά από αυτά είναι συμβατά με τις οδηγίες περιεχομένου του YouTube.

«Οι έφηβοι είναι πιο πιθανό από τους ενήλικες να σχηματίσουν αρνητικές πεποιθήσεις για τον εαυτό τους όταν βλέπουν επαναλαμβανόμενα μηνύματα σχετικά με τα ιδανικά πρότυπα στο περιεχόμενο που καταναλώνουν στο διαδίκτυο», αναφέρει το YouTube.

Οι περιορισμοί ισχύουν και για σεμινάρια μακιγιάζ για την αλλαγή της εμφάνισης της μύτης ή του σχήματος των ματιών κάποιου, ή βίντεο γυμναστικής που προωθούν μυώδη ή αδύνατη σωματική διάπλαση.