Navarino Icons x United Nations’ MADE51: μια συνεργασία με νόημα

Η Navarino Icons συνεργάστηκε με το MADE51 – μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (United Nations) με σκοπό να δημιουργήσουν ένα custom-made στολίδι για το 2025, φτιαγμένο από γυναίκες πρόσφυγες.
Το στολίδι συμπεριλαμβάνεται στη φετινή συλλογή Festive Corporate Gift Collection 2024-25 της Greka Icons Α.Ε. για την εορταστική περίοδο. Για τη δημιουργία του σχεδίου που διακοσμεί το στολίδι έχει χρησιμοποιηθεί η παραδοσιακή τεχνική κεντήματος Tarshumar.
Το MADE51, μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε πρόσφυγες καλλιτέχνες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιτύχουν οικονομική ανεξαρτησία και να βελτιώσουν τις ζωές τους. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζει την προσπάθειά τους για ένα καλύτερο μέλλον και εξασφαλίζει ότι κάθε κομμάτι που δημιουργούν γίνεται σύμβολο με ουσιαστική επίδραση.
Μέσω της συνεργασίας της με το MADE51, η Greka Icons επιδιώκει να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις ζωές των προσφύγων καλλιτεχνών, ενισχύοντας έτσι την κοινωνική της δράση. Οι σταθερές συνεργασίες της με την “Σχεδία” – ένα Μη Κυβερνητικό Οργανισμό που στηρίζει την προσπάθεια των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην κοινωνία και την “3S Synergy (3S School Synergy Snacks)” – μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων που έχει σαν όραμα την επαγγελματική αποκατάσταση και τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονόμηση νέων με νοητικές αναπηρίες και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της προσέγγισης.