Το πρόγραμμα του Ομίλου Groupama “The Life Savers” συνεχίζεται για 3η χρονιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών στις 14 Σεπτεμβρίου, ο διεθνής
ασφαλιστικός όμιλος Groupama, με περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας και 12 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο, ανακοινώνει το 3 ο έτος υλοποίησης του προγράμματος “The Life Savers”.

Η πρόληψη αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της αποστολής του ομίλου Groupama και το πρόγραμμα “The Life Savers” αποτελεί κομβικό στοιχείο της στρατηγικής βιωσιμότητας της εταιρείας. Εφοδιάζοντας τους ανθρώπους με δεξιότητες διάσωσης, ο όμιλος Groupama έχει στόχο να μειώσει τον αντίκτυπο της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής, μιας από τις κυριότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.

Οι καρδιοαγγειακές παθήσεις αποτελούν την κορυφαία αιτία θανάτου διεθνώς, με περίπου 20 εκατ. απώλειες κάθε χρόνο*. Είναι σύνηθες να συμβαίνουν περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής σε δημόσιους χώρους, όπου πολλοί παρευρισκόμενοι διστάζουν να δράσουν λόγω φόβου ή έλλειψης γνώσεων. Το πρόγραμμα “The Life Savers” απαντά σε αυτή την πρόκληση, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ, σε άτομα κάθε ηλικίας και προέλευσης, συμπεριλαμβανομένων μαθητών, εκπαιδευτικών και τοπικών κοινοτήτων.

*1 Στοιχεία από την έκθεση “Global Burden of Cardiovascular Diseases”, Journal of the American College of Cardiology, 2023