Η εποχή του “cuffing” έφτασε!

Mature couple at home, spending relaxed day together. Drinking coffee or tea and talking.

Κάθε φθινόπωρο, όταν τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν και η θερμοκρασία κατεβαίνει, δεν είναι μόνο τα πουλόβερ και οι ζεστές σοκολάτες, που κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι και το μυστηριώδες φαινόμενο που ονομάζεται «cuffing season»!

Αν δεν το έχεις ξανακούσει, μην ανησυχείς… Δεν πρόκειται για κάτι τόσο παράξενο όσο ακούγεται. Δεν μιλάμε για πραγματικές χειροπέδες, αλλά για την ξαφνική επιθυμία, που καταλαμβάνει τους singles να «δέσουν» με κάποιον, όταν ο καιρός γίνεται κρύος και η αίσθηση μοναξιάς μοιάζει να μεγαλώνει μαζί με τις νύχτες.

Το cuffing season είναι η εποχή, όπου τα ραντεβού στο Tinder ξαφνικά γίνονται πιο σοβαρά. Η casual διασκέδαση του καλοκαιριού με τους φίλους στην παραλία δίνει τη θέση της στην ανάγκη να κουλουριαστείς στον καναπέ με κάποιον και να παρακολουθείς Netflix υπό το φως του τζακιού, των κεριών, έστω της ηλεκτρικής σόμπα). Μήπως φταίει η ψύχρα που μας κάνει να θέλουμε μια ζεστή αγκαλιά ή η σκέψη ότι οι γιορτές έρχονται και θέλουμε να μην είμαστε μόνοι μας;

Σύμφωνα με μια έρευνα από το dating app Hinge, οι χειμερινοί μήνες φέρνουν μαζί τους μια αυξημένη επιθυμία για σχέσεις. Συγκεκριμένα, οι άντρες ψάχνουν για σύντροφο κατά 15% περισσότερο τον χειμώνα σε σύγκριση με τις άλλες εποχές, ενώ οι γυναίκες παρουσιάζουν μια μικρότερη, αλλά υπαρκτή αύξηση της τάξης του 5%. Από την άλλη πλευρά, το καλοκαίρι φαίνεται να είναι η εποχή της ανεμελιάς και της ελευθερίας, αφού οι άντρες ενδιαφέρονται για σχέσεις κατά 11% λιγότερο, με τις γυναίκες να έχουν μια παρόμοια μείωση γύρω στο 5%.

Είναι σχεδόν σαν μια κοινωνική συνωμοσία! Όλοι ξαφνικά γίνονται πιο ρομαντικοί, οι συζητήσεις με τους φίλους για single life αντικαθίστανται από διλήμματα τύπου: «Λες να του στείλω μήνυμα ή να περιμένω λίγο ακόμα;» Όμως, να θυμάσαι ότι οι σχέσεις του cuffing season πολλές φορές είναι εποχιακές. Μόλις οι θερμοκρασίες αρχίσουν να ανεβαίνουν την άνοιξη, μπορεί να διαλυθούν, όπως λιώνουν και οι χιονάνθρωποι με το που σκάει ο ήλιος.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το δεις αρνητικά! Το cuffing season είναι η τέλεια δικαιολογία για να αφεθείς στην αγκαλιά της ζεστασιάς και της συντροφικότητας, ακόμα κι αν είναι προσωρινή. Είναι η περίοδος που θα φτιάξεις αναμνήσεις με κάποιον, ο οποίος  μπορεί να γίνει ή να μην γίνει «ο ένας». Αλλά στο τέλος της ημέρας, ίσως το μόνο που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι μια καλή παρέα για να περάσουμε τους χειμερινούς μήνες. Άλλωστε, τι καλύτερο από μια κουβέρτα, ένα ζεστό ρόφημα και κάποιον να μοιραστείς τις μεγάλες νύχτες του χειμώνα;