Η ζωή που δεν ζήσαμε…

Καλημέρα SayYesser!!!

Τελευταία μέρα στο Παρίσι σήμερα και με έχουν πιάσει τα ψυχοπλακωτικά μου. Έτσι βρήκα την ευκαιρία σήμερα να σου πω για τη μητέρα των ψυχικών ασθενειών που όχι, δεν είναι κάτι αόριστο ή απρόσωπο. Είναι υπαρκτό και πιο δυνατό από ποτέ, είναι η ζωή που δεν ζήσαμε. Είναι αυτά που θέλαμε να πούμε και δεν είπαμε, όλα αυτά που θέλαμε να κάνουμε αλλά δεν τολμήσαμε. Είναι οι στιγμές που αδικηθήκαμε και δεν σηκώσαμε ανάστημα. Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τις παρωπίδες και να δούμε την αλήθεια κατάματα.

Τα Λόγια που δεν είπαμε. Κάθε φορά που κλείνεις το στόμα σου και δεν λες αυτό που πραγματικά νιώθεις, χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου. Τα ανείπωτα λόγια βαραίνουν την ψυχή σαν πέτρες. Η σιωπή μπορεί να είναι χρυσή, αλλά η καταπιεσμένη φωνή είναι δηλητήριο. Δεν μπορείς να ζήσεις μια ολοκληρωμένη ζωή αν φοβάσαι να πεις την αλήθεια σου.

Οι Πράξεις που δεν τολμήσαμε. Φοβάσαι την αποτυχία; Την απόρριψη; Καλά κάνεις, αλλά αυτός ο φόβος σε κρατάει πίσω. Οι πράξεις που δεν τολμήσαμε είναι οι αλυσίδες που μας κρατάνε δεμένους σε μια ζωή μισή. Κάθε φορά που δεν τολμάς να κάνεις κάτι που θέλεις, χάνεις μια ευκαιρία να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Η τόλμη είναι το καύσιμο της αλλαγής. Πάρε το ρίσκο. Τολμήσέ το.

Οι Στιγμές που αδικηθήκαμε. Κάθε φορά που επιτρέπεις να σε αδικούν και δεν σηκώσεις ανάστημα, ενισχύεις την αδικία. Η υποταγή δεν είναι αρετή, είναι αυτοκαταστροφική. Μην αφήνεις κανέναν να σου στερεί την αξιοπρέπεια. Αν δεν σηκώσεις ανάστημα, η αδικία θα συνεχιστεί. Το θάρρος να πεις «όχι» και να απαιτήσεις το δίκιο σου είναι το θεμέλιο για την ψυχική μας υγεία.

Η ζωή που δεν ζήσαμε είναι το μεγαλύτερο βάρος που μπορούμε να κουβαλήσουμε. Είναι οι χαμένες ευκαιρίες, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες, οι αναμνήσεις που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Η απραξία είναι ο εχθρός της ευτυχίας. Μην αφήνεις τη ζωή να περνάει από δίπλα σου. Ζήσε κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Πάρε την απόφαση να ζήσεις τη ζωή που θέλεις τώρα, πριν να είναι αργά.

Tip of the Day: Μην αφήνεις καμία μέρα να περνάει χωρίς να διεκδικείς τη ζωή που πραγματικά θέλεις. Σου το είπα και στην αρχή, η μητέρα των ψυχικών ασθενειών είναι η ζωή που δεν ζήσαμε. Ζήσε την αλήθεια σου, τόλμησε το αδύνατο και διεκδίκησε το δίκιο σου.