Σεμινάρια εικονογράφησης στον ΙΑΝΟ

Το σεμινάριο αυτό είναι εισαγωγή σε ένα «μαγικό» και «παραμυθένιο» τόπο, στον οποίο η φαντασία ενός συγγραφέα συναντάται με την αντίστοιχη ενός εικονογράφου, αποκτά μία άλλη υπόσταση, με αποτέλεσμα τη γέννηση μιας νέας μορφής βιβλίου – το εικονογραφημένο.

Είναι πράγματι φαινόμενο, αν παρακολουθήσει κάνεις, πόσες διαφορετικές εκδοχές μπορεί κι αποκτά το ίδιο κείμενο, όταν έχει την τύχη να ασχοληθούν μαζί του ικανοί εικονογράφοι. Ανάλογα με την ευαισθησία και την καλλιτεχνική ματιά του καθενός τους, ξεδιπλώνονται άλλες πτυχές του κειμένου, προσεγγίζονται κι αναδεικνύονται άλλα σημεία, προσαρτούνται οπτικές γωνίες και φτάνουν σε πολύ διαφορετικά κι ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Ξεπερνούν τους φραγμούς του αναμενόμενου κι αποδεικνύουν ότι για την φαντασία δεν υπάρχουν όρια.

Στις συναντήσεις του σεμιναρίου αποκτούνται γνώσεις για όλα τα στάδια δημιουργίας μιας εικονογράφησης, από το πρώτο «διάβασμα» του κειμένου έως την «τελευταία πινελιά» του έργου. Για να δείτε ολόκληρη την περιγραφή του μαθήματος πατήστε εδώ.