Η Costa Navarino ενώνει δυνάμεις με τη Nestlé Ελλάς σε μια στρατηγική συνεργασία για την ανακύκλωση υπολειμμάτων καφέ, με στόχο την επίτευξη «zero-waste coffee» σε όλα τα ξενοδοχεία και τις εγκαταστάσεις της. Πάνω από 4,3 τόνοι υπολειμμάτων Buondi Craft και Roastelier, καθώς και καψουλών Nespresso, ανακυκλώθηκαν μόνο το 2024.
Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε πιλοτικά στο The Westin Resort Costa Navarino, επεκτάθηκε στα The Romanos και W Costa Navarino, καλύπτοντας ανάγκες λίπανσης για 1.000 δέντρα. Τα υπολείμματα κομποστοποιούνται και επαναχρησιμοποιούνται ως φυσικό λίπασμα, προάγοντας την κυκλική οικονομία. Αντίστοιχα, περισσότερες από 7.000 κάψουλες Nespresso έχουν ήδη ανακυκλωθεί, ενώ στο πρόγραμμα προστίθεται και το Mandarin Oriental, Costa Navarino.
Ο CEO της ΤΕΜΕΣ, κ. Ευγένιος Δενδρινός, δήλωσε: «Αποδεικνύουμε στην πράξη πως η βιωσιμότητα είναι καθημερινή μας δέσμευση». Ο CEO της Nestlé Ελλάς, κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, πρόσθεσε: «Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι αναγκαιότητα. Μέσα από συνεργασίες σαν αυτή, πετυχαίνουμε πραγματική πρόοδο».
Η συνεργασία ενισχύει τον ρόλο της Costa Navarino ως πρότυπο βιώσιμου τουριστικού προορισμού, αναδεικνύοντας την οικολογική υπευθυνότητα στην πράξη, με μετρήσιμο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.