3)Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers!

Λένε, πως όταν κάποιος σε προκαλεί και σε πολεμάει με όποια μέσα διαθέτει, και εσύ τελικά ενδώσεις και πέσεις στο επίπεδο του, τότε η μάχη είναι άνιση και εσύ θα χάσεις. Ο Mark Twain έλεγε : “Ποτέ μην τα βάζεις μ’ έναν ηλίθιο. Είναι βέβαιο οτι θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει εκ πείρας.”

Όμως το να μην ασχολείσαι, είναι αντίληψη που υιοθετούν στις Σκανδιναβικές χώρες και όχι στη Μεσόγειο. Εδώ, το αίμα βράζει και όταν μας πνίγει το δίκιο ξεχνάμε και το επίπεδο και όσα ξέραμε.

Προφανώς κάνω αυτά που κοροϊδεύω, φαντάζομαι και εσύ, γιατί καλό το επίπεδο αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μιλάς και τη γνώσσα τους για να τους κόβεις τη φόρα, γιατί όσο τους αφήνεις σε περνούν για αδύναμο και προσπαθούν να σε κατασπαράξουν.

Μη μου σκας, εγώ είμαι εδώ! Πάμε για γρήγορα tips επιβίωσης στο χάος που ζούμε και εργαζόμαστε, χαμογέλα και άστους να ανησυχούν.

  • Εμπιστοσύνη! Ξέρεις τον εαυτό σου, ξέρεις και τα όρια σου. Εμπιστεύσου το ένστικτο σου και κάνε ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα διαφορετικό, ένα βήμα που θα “φωνάζει” από μακρυά ότι είσαι εσύ, ότι είναι δικό σου.
  • Αγνόησε τους! Όπως έχουμε ξαναπεί, η προσοχή μας τους θρέφει οπότε αν τους κόψουμε το “φαγητό”, είτε θα “πεθάνουν” από ασιτία είτε θα στρέψουν τις κεραίες τους στο επόμενο θήραμα για να μπορέσουν να επιβιώσουν, το εγώ τους και αυτοί.
  • Εξέλιξη! Μη μένεις στάσιμος, άνοιξε τα φτερά σου και προσπάθησε για το καλύτερο που μπορείς να “δώσεις”. Είναι αδύνατον να βγεις χαμένος από αυτή τη “μάχη”!
  • Ανακάτεψε την τράπουλα. Μπορεί κάποιος να έχει εμμονή μαζί σου όμως εσύ μπορείς να ανακατέψεις την τράπουλα και με τους καλούς σου τρόπους και την σκληρή δουλειά σου να αντιστρέψεις το κλίμα. Και για να ξέρεις, κάποιος εμμονικός δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός οπότε εκμεταλεύσου το.

Extra tip of the Day : Έχεις στη φαρέτρα σου το πιο δυνατό όπλο, εσένα! Σε έναν κόσμο γεμάτο υπερόπτες και δήθεν λομπίστες κάνε τη διαφορά και γίνε εσύ. Ω ναι, εσύ! Γιατί; Γιατί κανένας άλλος δεν μπορεί να είναι εσύ και αυτό είναι που σε κάνει ξεχωριστό!