3)φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers και καλή εβδομάδα!!!

Η καλύτερη συμβουλή που άκουσα ποτέ στα έως τώρα 22 χρόνια επαγγελματικής μου πορείας είναι :”Σε κάθε δουλειά πρέπει είτε να κερδίζεις αρκετά χρήματα είτε να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι. Το καθένα από μόνο του είναι καλό. Αν σου συμβαίνουν όλα ταυτόχρονα, είναι το καλύτερο.”

Ας ξεκινήσουμε πως ποτέ δεν είσαι αρκετά μεγάλος ηλικιακά, για να διδαχθείς καινούρια πράγματα και να εξελιχθείς. Η γνώση είναι δύναμη και σίγουρα δεν έχει ημερομηνία λήξης αλλά ούτε και όριο ηλικίας. Αν όμως εσύ για κάποιο λόγο στα ογδόντα σου επιθυμείς να μάθεις να οδηγείς ελικόπτερο, be my guest  αλλά μην με υπολογίζεις κατά την απογείωση. Σε ενθαρρύνω στη μάθηση αλλά δεν θα θελα να μοιραστώ μαζί σου τις γνώσεις σου. Όμως στο τέλος της ημέρας, η δική σου ευκαιρία στη μάθηση έχει διαφορετικό αντίκτυπο. Εσύ κέρδισες γνώση και αυτοπεποίθηση και είναι όλο το επίτευμα μόνο δικό σου ενώ εγώ απλά φοβήθηκα να εμπιστευτώ τις γνώσεις σου. Στο τέλος της ημέρας εσύ  έχεις τη γνώση χωρίς να επηρεάζεται από τη δική μου επιλογή να μη “σ’ εμπιστευθώ”.

Επίσης, το να σου αποφέρει αρκετά χρήματα η δουλειά που αγαπάς και έχεις διαλέξει δεν είναι απλά καλό, είναι υπέροχο! Πρόσεξε όμως! Να αγαπάς και να σου αρέσει η δουλειά σου, γιατί όσα χρήματα και να κερδίζεις, κάποια στιγμή θα πάψεις να νιώθεις ευχαριστημένος προφανώς επειδή δεν νιώθεις ο ίδιος ολοκληρωμένος κάνοντας μία δουλειά που μισείς ή απεχθάνεσαι και κάνεις τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα σενάρια για την παραίτηση σου.

Άρα ποιο είναι το συμπέρασμα;

Να αγαπάς τη δουλειά σου, να εξελίσσεις τον εαυτό σου, να μη σταματάς να μαθαίνεις νέα πράγματα και τότε τα αρκετά χρήματα θα είναι απλά το κερασάκι, στη δική σου τούρτα της επαγγελματικής επιτυχίας.

Tip of the Day: Ένα ρητό λέει : Πίστευες στον Άγιο Βασίλη για 8 χρόνια, εμπιστεύσου με, μπορείς να πιστέψεις και στον εαυτό σου έστω για 10”! Τόσο χρειάζεται για να πάρεις την απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή σου και θα πάρεις αυτό που σου αξίζει. Μόνο αυτό χρειάζεσαι, πίστη στον εαυτό σου και θα τα καταφέρεις. Είναι μονόδρομος. Τόσο απλό…