2)φτιάξε καφέ να στα πω…

 

Καλημέρα σας αγαπημένοι SayYessers!!!

Ακούω πολλές φορές συζητήσεις φίλων και γνωστών σχετικά με το πως θα αντιδρούσαν αν τα παιδιά τους μεγαλώνοντας, έχουν διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις. Αν για παράδειγμα ο κανακάρης τους μεγαλώνοντας είχε προτίμηση στα αγόρια ή αν η κόρη τους δεν ήταν σίγουρη σχετικά με το πιο φύλο την ελκύει περισσότερο.

Θα ήμασταν ψεύτες όσοι έχουμε παιδιά να μην παραδεχτούμε πως τέτοιες σκέψεις έχουν περάσει και από το δικό μας μυαλό.

Όμως εδώ υπάρχει μία παγίδα. Η ίδια σκέψη κρύβει δύο άκρως αντίθετα μηνύματα.

Ας απλουστεύσουμε τη σκέψη και ας δούμε τις δύο όψεις που προκύπτουν…

“Τι θα γίνει αν ο γιος μου/η κόρη μου έχει προτίμηση στο ίδιο φύλο ή και στα δύο”.

  • Σκέψη ενοχής, αγωνίας = λανθασμένη (για μένα) σκέψη. Τι θα πει ο κόσμος; Πως θα το πω στον πατέρα του/ στο θείο του/ στη νονά του; Τι θα γίνει μόλις το μάθουν στο χωριό/νησί/γειτονιά; Πωπώ ρεζίλι γίναμε! Αγαπημένε μου γονιέ αν το παιδί σου έχει διαφορετική σεξουαλική προτίμηση ότι και να κάνεις δεν αλλάζει. Έχεις μία πιθανότητα να τον κάνεις να “καταπιεστεί” και να μην εκδηλωθεί ποτέ, άρα συγχαρητήρια, μόλις παρέδωσες άλλον έναν δυστυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο και να είσαι σίγουρος, πως άνθρωπος με απωθημένα ίσον άνθρωπος στο περιθώριο. To πιθανότερο βέβαια είναι το σπλάχνο σου να συνεχίσει τη ζωή του μόνο του και να αφήσει απλά εσένα στο περιθώριο, οπότε και πάλι, συγχαρητήρια μόλις “έχασες” το παιδί σου.
  • Η ίδια σκέψη ενοχής και αγωνίας αλλά αλλιώς = ενσυναίσθηση. Πως θα βοηθήσω το παιδί μου να αντιμετωπίσει το δύσκολο δρόμο που διάλεξε; Πως θα το κάνω να με εμπιστευτεί και να μου μιλήσει για ότι του συμβαίνει και για όποιο πόλεμο κάνει η καρδιά με τη λογική του; Πως θα το θωρακίσω, ώστε να υπερασπίζεται την επιλογή του και να μην επιτρέπει σε κανέναν να περνάει μέσα από την “ασπίδα” που του έφτιαξα μεγαλώνοντας και να μου το πληγώσει; Του έχω δώσει αρκετή αγάπη και σιγουριά πως είμαι δίπλα του, σε ότι και αν αποφασίσει; Γνωρίζει άραγε, πως εγώ είμαι εδώ, ο πιο πιστός του σύμμαχος και η αγκαλιά μου είναι για πάντα ανοιχτή ; Αν οι απαντήσεις στα ερωτήματα είναι καταφατικές, συγχαρητήρια! Μεγαλώνεις έναν εξαιρετικό άνθρωπο με αρετές, ενσυναίσθηση, συμπόνια για το συνάνθρωπο του και πόσα χαρίσματα ακόμα! Το “χρειαζόμαστε” το παιδί σου, για να κάνει την κοινωνία μας καλύτερη. Χρειαζόμαστε όμως και σένα γιατί μπορείς να γίνεις η αγκαλιά και η φωνή της λογικής για άλλα παιδιά που δεν στάθηκαν το ίδιο τυχερά να έχουν εσένα για μαμά ή μπαμπά.

Tip of the Day: Στηρίξτε τα παιδιά σας, βοηθήστε τα. Ναι, το ξέρω είναι δύσκολος ο δρόμος που διάλεξαν γι’ αυτό και σας χρειάζονται περισσότερο. Να είστε εκεί. Στο ρόλο σας. Γονείς = αγάπη.