14)”To Ύψιλον της λύπης” της Άννας Παπαδάκη – Σωτηριάδη

Η Αριάδνη κόβει τους ομφάλιους λώρους της ζωής της, και από την πόλη μετακομίζει σε ένα νησί του Αιγαίου, ψάχνοντας να κρατηθεί από ό,τι θυμίζει τον άντρα που ερωτεύτηκε. Μπροστά της ανοίγεται ένας άγνωστος κόσμος, γεμάτος ναυτικές παραδόσεις του περασμένου αιώνα και πρόσωπα που δεν υπάρχουν πια, ενώ θα έρθει αντιμέτωπη με ένα βαρύ μυστικό. Μια ερωτική ιστορία τού σήμερα που σκοντάφτει σε μια ερωτική ιστορία του παρελθόντος. Μια ιστορία με το ένα πόδι στο παρόν και το άλλο στο παρελθόν, μια Αριάδνη είναι που κρατεί τον μίτο και μας οδηγεί προς τη λύτρωση, ώστε να πάψει το ύψιλον της λύπης να γεμίζει με δάκρυ, αφού ένα είναι το χρέος που μας δόθηκε: το φως. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

2 BIBLIO

Στον ιστό της αράχνης – Από τη Ρώμη στην Κατάνια και στην Κεφαλονιά

Μια απόπειρα δολοφονίας θα αρχίσει να ρίχνει φως στη σκοτεινή πλευρά της δράσης της μυστηριώδους οργάνωσης. Τα ίχνη οδηγούν στην Ελλάδα και στο μαγευτικό νησί του Ιονίου, την Κεφαλονιά. Εκεί θα βρεθούν όλοι οι φίλοι ξανά, το καλοκαίρι, και θα ζήσουν την πιο σκληρή περιπέτεια της ζωής τους. Ποιοι γεμίζουν το Ιόνιο Πέλαγος με τοξικά απόβλητα; Ποιοι κρύβονται πίσω από το εμπόριο επικίνδυνων ουσιών; Ποιοι θέλησαν να βγάλουν από τη μέση έναν Ιταλό ακτιβιστή;

Στην έκτη περιπέτειά τους, οι ήρωες θα κινηθούν σε επικίνδυνα μονοπάτια, θα ζήσουν στιγμές ευτυχίας αλλά και οδύνης, και θα μαγευτούν από τα «μυστήρια της Κεφαλονιάς». Κάποια από αυτά, όμως, θα αποβούν μοιραία… Συγγραφέας: Κώστας Στοφόρος. Από τις εκδόσεις Κέδρος.