3) φτιάξε καφέ να στα πω…

Hello SayYessers!!!

Parents alert το σημερινό αλλά και αυριανό editorial και πάμε να δούμε 10 (τουλάχιστον) λάθη που κάνουμε στην ανατροφή του παιδιού μας.

  1. Το χτυπάμε. Δεν έχω να σχολιάσω πολλά, απλά STOP! Το παιδί μας όπως και κάθε άλλο πλάσμα τον κόσμο, δεν μας ανήκει και απλά ποτέ μα ποτέ δεν χρησιμοποιούμε βία για να το συνετίσουμε!
  2. Κάνουμε συγκρίσεις. Πόσες φορές δεν έχετε μπει στη διαδικασία να συγκρίνετε τα παιδιά σας μεταξύ τους. Για παράδειγμα: “η Μαρία είναι τόσο καλή και επιμελής μαθήτρια, γιατί δεν προσπαθείς και εσύ όπως η αδελφή σου;” Λάθος! Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και δεν έχουν όλα τα ίδια ταλέντα. Αφήστε το να επικοινωνήσει τα δικά του.
  3. Υποκύπτουμε στην γκρίνια. Το όχι είναι όχι. Αν ένα παιδί καταλάβει πως περνάει “το δικό του” όταν αυτό γκρινιάζει, κλαίει και χτυπιέται, τότε αγαπημένε μου γονιέ το χάσαμε το παιχνιδι, το καταλαβαίνεις φαντάζομαι, ναι;
  4. Το λαδώνουμε. Αν κάτσεις καλά θα σου δώσω εκπληξούλα, θα δεις tablet ή θα φας καραμέλες. Όχι, το παιδί μας πρέπει να το ανταμείβουμε όταν έχει καλή συμπεριφορά, όχι για να έχει καλή συμπεριφορά. Αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά;
  5. Δεν βάζουμε κανόνες. Ένα παιδί, ένας άνθρωπος, μία κοινωνία χρειάζεται τους κανόνες για να συμβιώνουμε όλοι αρμονικά μεταξύ μας. Πόσο μάλλον ένα παιδί που δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει και χρειάζεται εμάς να οριοθετούμε τη συμπεριφορά του και να φροντίζουμε για την υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξή του. Βάλτε κανόνες ώστε το παιδί να ξέρει πώς να συμπεριφερθεί, να γνωρίζει τις επιπτώσεις στα λάθη του και έτσι να αισθάνεται ασφάλεια.

Tip of the Day: Κατάγραψε στο μυαλό σου ποια από αυτά τα λάθη κάνεις και εσύ με τα δικά σου παιδιά, ανήψια, βαπτιστήρια και προσπάθησε σήμερα να αποφύγεις έστω ένα από τα 4.

Το νούμερο 1 είπαμε πως απλά υπάρχει στη λίστα, το θεωρώ αδιανόητο να συμβαίνει κάτι διαφορετικό!