4) To… Hollywood καταφθάνει ξανά στη Θεσσαλονίκη!

λεζάντα φωτο: Φωτογραφία που ανέβασαν πρόσφατα στo instagram ο Sylvester Stallone και ο Jason Statham.

Η συμπρωτεύουσα έστρωσε το κόκκινο χαλί και αναμένει το cast της ταινίας “The Expendables 4” που πρόκειται να καταφθάσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο Τζέισον Στέιθαμ, ο Άντι Γκαρσία, η Μέγκαν Φοξ, ο 50 Cent και πολλοί ακόμα θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη πολύ σύντομα, ενώ ήδη βρίσκονται εκεί στελέχη της παραγωγής της ταινίας και υπεύθυνοι για τα ειδικά εφέ και τα σκηνικά. Απών θα είναι ο Σιλβέστερ Σταλόνε, καθώς τα γυρίσματα στα οποία θα συμμετάσχει θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο.

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα

Στον χώρο της Millennium Media στη Θέρμη θα γυριστεί μέρος των σκηνών της πολυαναμενόμενης ταινίας. Τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο οπότε οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις! Αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες στον εξωτερικό χώρο των αποθηκών (πρώην αποθήκες Κορδογιάννη) ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος του οικοπέδου όπου κατασκευάζονται τα εξωτερικά σκηνικά για την ταινία. Συγκεκριμένα, υπάρχει μία μεγάλη ξύλινη κατασκευή που θα χρησιμοποιηθεί ως πολεμικό πλοίο στο οποίο πρόκειται να γυριστούν σκηνές της ταινίας, ανάμεσά τους και η σκηνή της απόδρασης του Τζέισον Στέιθαμ που είναι ένας από τους πρωταγωνιστές. Αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν εργασίες και στο εσωτερικό των κτηρίων όπου πρόκειται να διαμορφωθούν διάφορα κινηματογραφικά πλατώ για τις ανάγκες εσωτερικών γυρισμάτων των επόμενων παραγωγών που θα γυριστούν στη Θεσσαλονίκη.

Film friendly η Θεσσαλονίκη για χολιγουντιανές παραγωγές

Στη Θεσσαλονίκη θα γυριστεί ένα μεγάλο μέρος της ταινίας “The Expendables 4” που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο του συνολικού προϋπολογισμού της, δηλαδή κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ. O προϋπολογισμός για την Ελλάδα είναι διπλάσιος συγκριτικά με τα γυρίσματα της ταινίας «The Enforcer» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι στην συμπρωτεύουσα. Η συγκεκριμένη παραγωγή είχε θετικό αντίκτυπο για την πόλη -μέσω της μεγάλης προβολής που έλαβε και των εγκωμιαστικών σχολίων του Αντόνιο Μπαντέρας- και δείχνει ότι η αρχή έγινε και η Θεσσαλονίκη μπήκε στον χάρτη των παραγωγών του Hollywood.

Της Βένιας Αντωνίου