3) ANUGA: Δυναμικό comeback για τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων!

BΑΣΙΛΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η διεθνής έκθεση Αnuga, η μεγαλύτερη έκθεση της βιομηχανίας των τροφίμων, έκανε δυναμικό comeback μετά το εκθεσιακό “πάγωμα” που επέφερε η πανδημία και όπως όλα δείχνουν θα λειτουργήσει ως προπομπός και για άλλες μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.

“Δυνατή” η ελληνική συμμετοχή!

Μετά από ενάμιση χρόνο που οι ελληνικές εταιρίες είχαν στερηθεί τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό μέσω των εκθέσεων και κατ’ επέκταση να έρθουν σε επαφή με πελάτες και τελικούς καταναλωτές, ήρθε η ώρα να… εντυπωσιάσουν! Η ελληνική συμμετοχή φέτος χαρακτηρίστηκε δυνατή, ενώ η αισθητική των περιπτέρων ενθουσίασε το κοινό και το packaging των προϊόντων ήταν πολύ προσεγμένο. Με περίπου 200 επιχειρήσεις η Ελλάδα ήταν για μία ακόμη χρονιά η τέταρτη “δύναμη” στην Anuga, ξεπερνώντας τους Ιταλούς που διαχρονικά διακρίνονται για το design και τον ιδιαίτερο τρόπο παρουσίασης των προϊόντων τους.

Ξεχωρίζει το ελληνικό περίπτερο υπό την αιγίδα της Enterprise Greece

Οι κυρίαρχες τάσεις στη φετινή έκθεση Anuga ήταν η Υγιεινή Διατροφή, η Βωσιμότητα και τα Φυτικά Τρόφιμα. Δεκάδες ελληνικές εταιρίες συμμετείχαν στην Anuga με στόχο την εξωστρέφεια και την παρουσίαση σε ευρύ κοινό των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων τους. Το ελληνικό περίπτερο δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του Enterprise Greece και των αρμοδίων αρχών σε επίπεδο περιφέρειας. Οι ελληνικές εταιρίες κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα των εντυπώσεων με πλήθος ενδιαφερομένων να θέλουν να ενημερωθούν περαιτέρω για τα πρωτότυπα ελληνικά προϊόντα που έχουν ευεργετικές ιδιότητες.

Αξιόλογη η παρουσία της Κύπρου

Σημαντική παρουσία στη φετινή Anuga είχε και η Κύπρος με 49 εκθέτες. Το πιο σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν είναι φυσικά το χαλούμι που έλαβε πολύ θετικά σχόλια. Πρόσφατα το χαλούμι αναγνωρίστηκε ως προϊόν ΠΟΠ και όλο και περισσότεροι το επιλέγουν ως υποκατάστατο του κρέατος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνη.

info

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2021 διεξήχθη από 9 – 13 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κολωνίας. Κάτω από τη στέγη της ANUGA έλαβαν χώρο 10 ειδικές εκθέσεις: Fine Food, Frozen Food, Meat, Chilled and Fresh Food, Dairy, Bread and Bakery, Drinks, Organics, Hot Beverages και Culinary Concepts.