2) φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα σας αγαπημένοι SayYessers και καλή εβδομάδα!!!

Μία εβδομάδα μακριά από τα μικρά μου ήταν αρκετή φυσικά για να μου λείψουν αλλά και να ξεκουραστώ (ναι το ομολογώ), αναπολώντας καθημερινές, οικογενειακές ιστορίες.

Ταυτίζεστε με κάποια από αυτές; Τα δικά σας παιδάκια, ανιψάκια, ξαδερφάκια έχουν πρωταγωνιστήσει σε κάποιο ή σε όλα από τα παρακάτω τυχαία περιστατικά;

Όχι; Ας πέσουν οι μάσκες…

  • Η επίσκεψη για πιπί στην τουαλέτα είναι must εκεί γύρω στις 3:00 το πρωί, που σε έχει πάρει αυτός ο γλυκός βαθύς ύπνος και ξαφνικά πετάγονται από το πουθενά αναμαλλιασμένα. Και δεν σου μιλάνε, όχι… απλά κάθονται και σε κοιτάνε στο σκοτάδι. Ανοίγεις τα μάτια σου, τα βλέπεις από πάνω σου και η καρδιά σου κοντεύει να πεταχτεί έξω από την τρομάρα.
  • Τα βλέπεις ήσυχα και συγκεντρωμένα με τις ασχολίες τους. Και λες τώρα είναι η στιγμή να δουλέψεις στο laptop, να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο ή να τελειώσεις επιτέλους εκείνο το επεισόδιο στο Netflix, ενώ εκείνα είναι απορροφημένα στα παιχνίδια τους. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ νομίζεις!!! Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σου λέω! Δοκίμασέ το, πιάνει σε όλες τις ηλικίες…
  • Η επίσκεψή σου στην τουαλέτα… Σε βλέπω να χαμογελάς, έλα μην ντρέπεσαι σε όλους έχει συμβεί. Τα θυμούνται όλα τότε!!! Αν είσαι έμπειρος και κλειδώνεις την πόρτα του W.C. απλά θα περάσει η ώρα μέχρι να ολοκληρώσεις τη “δουλειά” σου, συζητώντας με τον μπόμπιρα απ’εξω και άντε στη χειρότερη να σου περνάει πράγματα κάτω από την πόρτα για να τα ανοίξεις, να του τα διαβάσεις και ό,τι άλλο σκεφτεί. Ναι, τώρα… όχι όταν βγεις, ούτε όταν είσαι έξω. Τώρα που θέλεις να πας στην τουαλέτα με την ησυχία σου. Από την άλλη αν είναι amateur ή ξεχάσεις να κλειδώσεις, αναλόγως την ηλικία του παιδιού,  ετοιμάσου για τις πιο άβολες ερωτήσεις της ζωής σου.
  • Έχεις ένα σπίτι που “χορεύει” όπως μου έλεγε παλιά η γιαγιά μου και εννοούσε ότι ήταν ακατάστατο. Λες δεν γίνεται σήμερα θα το κάνω λαμπίκο, τέλος οι δικαιολογίες. Σχολάς από τη δουλειά σου και γυρνάς στο σπίτι με βλέμμα γεμάτο υποσχέσεις. Βλέπεις τα πιτσιρίκια, αγκαλιάζεστε, παίζετε, μιλάτε και το σπίτι πάει περίπατο ή μάλλον συνεχίζει τον χορό του.
  • Παιχνίδια στο πάτωμα. Όποιος δεν έχει πατήσει lego με γυμνό πόδι δεν γνωρίζει τι θα πει πραγματικός πόνος. Ειδικά αν το σκηνικό συμβεί αργά τη νύχτα, πνίγεις τη φωνή σου και χρησιμοποιείς μύες του προσώπου σου που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν.
  • Βιάζεσαι να προλάβεις μία παράσταση, ένα παιδικό πάρτυ, το σχολείο, το φροντιστήριο, γενικά κάπου όπου πρέπει να είσαι στην ώρα σου. ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑ ξανά! Εγώ πάντα το ξεκινάω με ήπιο τόνο, στην πορεία ανεβάζω decibel και ολοκληρώνω να ουρλιάζω για τα παπούτσια που δε φορέθηκαν ποτέ, για τα αχτένιστα μαλλιά, για την κασετίνα που δεν μπήκε ποτέ στην τσάντα και πόσα ακόμη… Με νιώθεις; Αν ναι, γνωρίζεις επίσης πως όταν τελικά ολοκληρώσουμε την πίστα εγώ νιώθω πιο άκαρδη και κακιά μαμά από ποτέ! Και κάθε μα κάθε φορά ορκίζομαι στον εαυτό μου να μην χάσω την ψυχραιμία μου αλλά κάθε μα κάθε φορά ένας μοναχός στο Θιβέτ αναφλέγεται…

Tip of the Day: Προφανώς και το ποστ είναι χιουμοριστικό αλλά κρύβει και μία μεγάλη δόση αλήθειας. Βάλτε στο μυαλό σας το πότε ήσασταν εσείς μικροί και κάντε ένα flash back ώστε να συνειδητοποιήσετε πόσο γρήγορα περνούν τα χρόνια. Έτσι είναι ο χρόνος, αμείλικτος… και τα παιδάκια μας θα μεγαλώσουν τόσο γρήγορα και ούτε θα το καταλάβουμε! Και όλα αυτά που περιγράφω παραπάνω θα μας φαίνονται τόσο μακρινά.  Προλαβαίνουμε να τα χαρούμε όμως, σήμερα, τώρα!