2) Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers!!!

Παγκόσμια Ημέρα Αξιοπρέπειας σήμερα και δεν θα μπορούσα παρά να αφιερώσω το σημερινό editorial σε όλους εκείνους που παλεύουν με το θηρίο μέσα τους.

Χρόνια πολλά λοιπόν, σε όλους εκείνους που πολεμούν με την αρρώστια τους και στέκονται στο ύψος τους, όσο και αν υποφέρουν. Άνθρωποι που παλεύουν με κάθε είδους πάθηση και που την ξορκίζουν μιλώντας για αυτήν, είναι άνθρωποι που θαυμάζω απεριόριστα.

Αν μιλήσω δημοσίως για το “πρόβλημά” μου ίσως και να κινητοποιήσω έστω και έναν από εσάς να αναγνωρίσει τα σημάδια, να πάει για εξετάσεις, και αν έχει κάτι, ίσως το προλάβει, ίσως να σωθεί…

Σκέφτεστε πόσο υπέροχο είναι αυτό;! Να επηρεάσεις έστω και έναν άνθρωπο, με τέτοιο τρόπο που μπορεί να σωθεί ακόμα και η ζωή του.

Πώς; Μιλώντας για αυτά που σε βασανίζουν, γι’αυτά που σε κρατάνε πίσω, γι’αυτά που φοβάσαι. Πίστεψέ με, δεν είσαι μόνος σου!

Υπάρχουμε πολλοί εκεί έξω που μπορεί να δίνουμε τις δικές μας μάχες με κάποια αρρώστια, άλλοι με σοβαρότερες επιπλοκές και άλλοι με μικρότερο αντίκτυπο στην υγεία τους.

Όμως οφείλεις να μιλήσεις, γιατί πρώτον θα τα βγάλεις από μέσα σου και όσο μιλάς για κάτι και το μοιράζεσαι, τόσο το αποδυναμώνεις και το αντιμετωπίζεις αλλά και δεύτερον γιατί χωρίς να το γνωρίζεις μπορεί να επηρεάζεις ανθρώπους στον περίγυρό σου να μαζέψουν το κουράγιο τους και να πάνε για εξετάσεις.

Τις τελευταίες μέρες δυστυχώς, μετά την κυρία Γεννηματά και την κυρία Μπακογιάννη πληθαίνουν τα “coming out” ιατρικών περιστατικών και ολοένα και συχνότερα ακούς για κάτι άσχημο.

Δεν θα σταθώ στο τυχαίο γεγονός της επωνυμίας κάποιων και ούτε θα μπω σε αντιπαράθεση για το πόσοι απλοί άνθρωποι παλεύουν καθημερινά και δίνουν τις δικές τους μάχες και για τις οποίες ίσως και να μη μάθουμε ποτέ. Προφανώς και ισχύει! Προφανώς και αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι κατώτεροι απέναντι στους επώνυμους, όμως – ίσως – να έχουν λιγότερα οικονομικά εφόδια να το παλέψουν. Όμως το παλεύουν, με όλο τους το είναι και αυτό τους κάνει σπουδαίους και αξιοπρεπείς, τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου.

Tip of the Day: σε παρακαλώ βγάλε από τη ζωή σου και από το timeline σου, ανθρωπάκια τοξικά, που κρύβονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και εύχονται ψόφο και καταριούνται συνανθρώπους μας! Πρέπει να είσαι τουλάχιστον μισάνθρωπος για να μπορείς να ξεστομίζεις με τέτοια ευκολία κατάρες. Μη συμπάσχεις αν δεν θέλεις, όμως ρε άνθρωπε το κάρμα δεν το φοβάσαι; Τον Θεό ίσως; Τη Θεία Δίκη; Τίποτα; Εσύ υπεράνω όλων; Η κατάρα είναι γαϊδάρα και γυρνάει στον αφέντη της θα πω και σε χαιρετώ για σήμερα…

Παγκόσμια Ημέρα Αξιοπρέπειας και κάνε μία χάρη στον εαυτό σου και στους γύρω σου, γιόρτασέ την…