6) Στον «αέρα» η πρώτη τηλεοπτική επικοινωνία της αλυσίδας OK! Anytime Markets με την υπογραφή της fourletter

Την πρώτη τηλεοπτική παρουσία των convenience stores OK! Anytime Markets δημιούργησε η fourletter με παραγωγή της STEFI & Lynx Productions και σκηνοθέτη τον Ηλία Παπαϊωάννου. Πρωταγωνίστρια της διαφήμισης είναι μια νέα γυναίκα που βρίσκεται σε διαδικτυακό meeting στο σπίτι της και η οποία αντιλαμβάνεται πως δεν θα προλάβει να επισκεφθεί το super market για να κάνει τα ψώνια της. Αναγκάζεται λοιπόν να διακόψει απότομα τον συνομιλητή της και ξεκινά να ετοιμάζεται γεμάτη άγχος και αγωνία μέχρι να βρεθεί στο πάτωμα έχοντας σκοντάψει στο γραφείο της. Το σενάριο χρησιμοποιεί το
χιούμορ στοχεύοντας στην ταύτιση του κοινού με μια καθημερινή, ανθρώπινη στιγμή και με το μήνυμα «Ψώνια και μετά τις εννιά? ΟΚ! Εύκολα» επικοινωνεί το USP της αλυσίδας OK! Anytime Markets η οποία είναι ανοικτά Δευτέρα έως Κυριακή από τις 08.00 έως τις 23.00.
Δείτε το διαφημιστικό https://www.youtube.com/watch?v=VsQbBNYHAMg 

 

Say Yes …and Get Impressed

Black cat day!

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, όμως υπάρχει ημέρα αφιερωμένη στις μαύρες γάτες. H Black cat day είναι αφιερωμένη σε αυτά τα παρεξηγημένα λόγω χρώματος πλάσματα που υιοθετούνται σπανιότερα από τις άλλες γάτες, ακριβώς επειδή έχουν μαύρο χρώμα!

Γιατί όμως η μαύρη γάτα θεωρείται κακός οιωνός; 

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι δεν θεωρούσαν πάντα πως οι μαύρες γάτες φέρνουν κακοτυχία. Στην Αρχαία Αίγυπτο μάλιστα τις λάτρευαν ως εκπροσώπους της γατόμορφης θεάς Μπαστέτ.

Κατά τον Μεσαίωνα τα πράγματα άλλαξαν ριζικά και οι μαύρες γάτες θεωρούνταν “υπηρέτες του Διαβόλου”. Βέβαια τότε η απέχθεια των ανθρώπων δεν αφορούσε αποκλειστικά στις γάτες μαύρου χρώματος αλλά σε όλες τις γάτες! Ωστόσο, οι μαύρες ήταν που κατείχαν τα πρωτεία! Αυτό επειδή το συγκεκριμένο χρώμα συμβόλιζε το κακό και τα δαιμόνια.

Την περίοδο που η πανούκλα σκόρπιζε τον θάνατο στην Ευρώπη οι γάτες θεωρήθηκαν αιτία του κακού και εξολοθρεύθηκαν! Αυτό όμως όχι μόνο δεν ίσχυε, αλλά στην πραγματικότητα οι γάτες συνέβαλαν στην καταπολέμηση της πανούκλας, καθώς έτρωγαν τα ποντίκια που αποτελούσαν εστία μόλυνσης!

Η πεποίθηση ότι οι μαύρες γάτες είναι οιωνοί του κακού ήταν τόσο έντονη που ακόμα και στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν εμμονικά τις γάτες που έχουν μαύρο χρώμα.