15) H λίμνη που εξαφανίζεται

Στο νέο βιβλίο με τις εικόνες και τα κείμενα του ταλαντούχου Paddy Donnelly οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν μια τρυφερή και συνάμα αινιγματική ιστορία για τα «μικρά θαύματα» που συναντούμε στη φύση.
Το βιβλίο τιμήθηκε με το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στα Independent Publisher Book Awards 2021.

Η λίμνη Λουγκαρίμα, στην οποία αναφέρεται το νέο βιβλίο του Paddy Donnelly, βρίσκεται στη Βόρεια Ιρλανδία. Για τους επιστήμονες, το φαινόμενο «της λίμνης που εξαφανίζεται» θεωρείται ως ένα από τα πιο αινιγματικά γεωλογικά αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας: η λίμνη μπορεί να είναι άδεια από νερό μια μέρα και να είναι τελείως γεμάτη την επόμενη.
Ο Paddy Donnelly συνδυάζει τη μυθοπλασία με τη μαγεία της φύσης και φτιάχνει μια τρυφερή ιστορία για την αποφασιστικότητα ενός μικρού κοριτσιού, τη σοφία του παππού της και τα θαύματα του φυσικού κόσμου.
Στο τέλος του βιβλίου, οι εκπαιδευτικές πληροφορίες ενθαρρύνουν τις συζητήσεις με τα παιδιά για τα θαύματα του φυσικού κόσμου, και τα
παρακινούν να αναζητήσουν παρόμοια γεωγραφικά φαινόμενα κοντά στον δικό τους τόπο διαμονής. Από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ.

 

2 ΒΙΒΛΙΟ

Χωρίς πυξίδα

Μια ολόκληρη εφημερίδα σε νευρικό κλονισμό. Μια γενιά που οραματίζεται το μέλλον της αλλιώς αναζητά μια πυξίδα για να μην πάρει λάθος πορεία.

Χωρίς πυξίδα, με έλλειψη προσανατολισμού, με συνεχείς διαμάχες ανάμεσα στον κατακερματισμό και τη συνοχή – αυτή είναι η καθημερινότητα του μικρόκοσμου μιας αριστερής εφημερίδας. Στις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα η Ευρώπη είναι σε νευρικό κλονισμό. Η οικονομική κρίση, η πανδημία, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό, όλα αυτά επηρεάζουν τις ανθρώπινες και συναδελφικές σχέσεις του μοναχικού Μορφίδη, της δραστήριας Νίκης, του παλαιοκομματικού Μπάρκα, του ισορροπιστή Πάλλη, του αντιεξουσιαστή Θοδωρή, του ανήσυχου Ανδρέα. Οι ίδιοι μέσα από τις σχέσεις τους εξελίσσονται και αναμορφώνονται.
Σε αυτή την ταραγμένη περίοδο, περνώντας μέσα από προσωπικές ανατροπές και ζώντας στα απόνερα των πολιτικών ανακατατάξεων, οι ήρωες του βιβλίου ασυναίσθητα μεταπλάθονται και γλυκόπικρα ωριμάζουν. Ένα μυθιστορημα της Νίκης Πουλίδου. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.