3) “Αrt Athina Virtual 2021” is back!

Ο μεγαλύτερος ετήσιος εικαστικός θεσμός είναι εδώ με φυσική και διαδικτυακή παρουσία! Mετά από μια πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο, η Τέχνη έρχεται για να μας ενώσει και να μας υπενθυμίσει την αξία της Ψυχαγωγίας.

Το ψηφιακό συναντά επιτέλους το φυσικό

Τo 2021 σηματοδοτεί την 26η επέτειο της Διεθνούς Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης Art Athina. Φέτος, το ψηφιακό συναντά και πάλι το φυσικό! Η Art Athina παρουσιάζει για δεύτερη φορά τη διαδικτυακή της έκδοση Art Athina Virtual καθώς και ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα performance, new media space, ζωντανών ομιλιών και μια νέα σειρά podcast. Oι επισκέπτες μπορούν να «περιηγηθούν» δωρεάν σε 58 γκαλερί και project spaces και να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και τα έργα που προτείνουν χωρίς χρονικό περιορισμό, καθώς η Αrt Athina Virtual 2021 είναι προσβάσιμη σε 24ωρη βάση καθημερινά έως το τέλος Νοεμβρίου.

Η διαδικτυακή Art Athina κορυφώνεται με την ομαδική έκθεση Art Athina Pop Up στο ξενοδοχείο King George στην Αθήνα, 12-21 Νοεμβρίου 2021, σε επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Art Athina, Σταματίας Δημητρακοπούλου. Ο εκθεσιακός χώρος θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο και με την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

‘Ολες οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης όπως και οι ανεξάρτητοι χώροι στο Art Athina Virtual θα παρουσιάσουν από ένα έργο τέχνης, που θα συνοδεύεται από QR code. Οι επισκέπτες σκανάροντας τον κωδικό κάθε έργου θα μπορούν να μεταβαίνουν αυτομάτως στο ψηφιακό περίπτερο της γκαλερί και να παίρνουν πληροφορίες για τον καλλιτέχνη και το έργο του. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του χώρου έχει αναλάβει το γραφείο Objects of Common Interest με έδρα τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.

Το ετήσιο πρόγραμμα ομιλιών της Art Athina επιστρέφει στο φυσικό χώρο και θα πραγματοποιηθεί ζωντανά στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Παράλληλα, οι ομιλίες θα αναρτώνται στο Art Athina Virtual με τη μορφή του νέου Αrt Athina Podcast, διαθέσιμο από την πλατφόρμα Art Athina Virtual.

info

Η Αrt Athina Virtual έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://aavirtual.gr/

Tης Βένιας Αντωνίου