5) 1o BLUESTARINO FESTIVAL: Το πρώτο νομαδικό παιδικό φεστιβάλ στο Αιγαίο!

Με αφορμή τον εορτασμό των 20 Χρόνων Blue Star Ferries και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Attica Group “ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Blue Star Ferries ένα υπέροχο ταξίδι στον πολιτισμό, το Πρώτο Νομαδικό Παιδικό Φεστιβάλ στο Αιγαίο, 1o BLUESTARINO FESTIVAL,
αποκλειστικά για τους μαθητές των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού. Η μασκότ της Blue Star Ferries, ο Bluestarino, ταξίδεψε με το ομώνυμο φεστιβάλ στην Δονούσα (7/10), στο Κουφονήσι (8/10), στην Αμοργό (9-10/10), στην Σχοινούσα (11/10) και στην Ηρακλειά (12/10), προσφέροντας γνώση και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Στα εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετείχαν συνολικά περίπου 250 παιδιά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και μεγάλος αριθμός γονέων στις ψυχαγωγικές δράσεις.
Το καινοτόμο χαρακτηριστικό του είναι ότι αποτελεί το πρώτο πλανόδιο παιδικό φεστιβάλ θεματικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, με θέμα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Το Bluestarino Festival διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ΜΚΟ Τα Βιβλία Παίζει, η οποία δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής δράσης.

 

2 deltio

Bίκος: Περισσότεροι από 800 εθελοντές φύτευσαν 1.300 δένδρα

Περισσότεροι από 800 εθελοντές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 6.11.2021 στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, όπου φυτευτήκαν 1.300 δενδρύλλια, στο πλαίσιο της 2 ης Πανελλήνιας Εθελοντικής Φύτευσης του περιβαλλοντικού οργανισμού We4all, με την υποστήριξη της
εταιρείας Βίκος.
Η We4all προσκάλεσε όλους τους πολίτες, την ημέρα εκείνη, να φυτέψουν ένα φυτό, ένα λουλούδι, ένα δεντράκι εκεί που ζουν και εργάζονται. Παράλληλα, την ίδια ημέρα υλοποιήθηκε δενδροφύτευση στον Δήμο Γαλατσίου, όπου συμμετείχε η ομάδα της εταιρίας Βίκος, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές, οικογένειες, φίλοι και παρέες.
Η συνεργασία της Βίκος με τη We4all είναι διαρκής. Έχει ξεκινήσει ήδη από τον Ιούνιο με δενδροφύτευση στην Ανάβυσσο και συνεχίζεται στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας». Ένα τρίπτυχο που συνθέτουν η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ο πολιτισμός και ο εθελοντισμός και αναδεικνύουν την ανάγκη
κινητοποίησης, συστράτευσης δυνάμεων και δράσης σε τρεις πολύ σημαντικούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, οι οποίοι ταυτοχρόνως αποτελούν οικουμενικές, πανανθρώπινες αξίες.