14) “Retro & Blues Stories” με τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο

Για δύο μοναδικές Τρίτες του Νοέμβρη (23 & 30), ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος παρουσιάζει με τους συνεργάτες του τη μουσική παράσταση «Retro & Blues Stories» στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ. Διαχρονικά μουσικά κομμάτια από την παγκόσμια μουσική σκηνή σε blues διασκευές των L. Cohen, J. Brel, D. Bowie κ.α. αναμειγνύονται γλυκά με τις ρετρό μελωδίες γνωστών ελλήνων συνθετών αλλά και με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Χρήστου Κωνσταντόπουλου, στον ζεστό χώρο του Orient Express.
Αγαπημένα τραγούδια με ιστορίες αγάπης στον Νότο της Αμερικής, δυνατούς έρωτες στους δρόμους του Παρισιού και με κρυμμένα μυστικά στα μπαρ των μεγαλουπόλεων, πάντα σε retro και blues διάθεση.
Μαζί με τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο, στο βαγόνι του Orient Express, επιβιβάζεται ο Ιάσονας Μαυρογεώργος με τις κιθάρες του και ο Βαγγέλης Θεοδωρίκας με το κοντραμπάσο του.

 

2 θεμα

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου του “Λίγη Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας”

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 20:00 υπογράφει αντίγραφα του νέου του βιβλίου “Λίγη Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας”. Σας προσκαλεί στο βιβλιοπωλείο Λεμόνι (Ηρακλειδών 22, Θησείο).

Στο βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, περιλαμβάνονται 39 κείμενα και συνεντεύξεις με 82 σύγχρονους έλληνες λογοτέχνες, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Βασίλης Βασιλικός και ο Κώστας Ταχτσής.

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος έχει δημοσιεύσει περισσότερους από είκοσι τίτλους μυθοπλασίας, πέντε βιβλία μεταξύ χρονικού και αυτοβιογραφίας και μία συλλογή-σύνθεση με μεταφρασμένα αποσπάσματα από αρχαίους έλληνες συγγραφείς. Έργα του εκδόθηκαν σε ξένες γλώσσες και διασκευάστηκαν για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το προσωπικό αρχείο του βρίσκεται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.