15) Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων

Το βιβλίο “Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων” είναι μια νέα παιδική ιστορία μυστηρίου στη σειρά «Νιαρ Νουάρ» της Ειρήνης Μητροπούλου, σε εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια. Παρέα με τον Ματθαίο Γατιάδη, τον γοητευτικό γάτο ντετέκτιβ, που πρωταγωνιστεί στη
σειρά «Νιαρ Νουάρ», οι αναγνώστες από 9 ετών και πάνω καλούνται να λύσουν τους πιο ανατρεπτικούς γρίφους!
Σε αυτή την ιστορία ο Ματθαίος Γατιάδης ταξιδεύει στη Σίκινο με σκοπό να εντοπίσει και να ξεσκεπάσει τον υπεργατάσκοπο των δύο ηπείρων, πριν να είναι αργά για όλους.

Ο διάσημος ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης, ένας πανέξυπνος γάτος με πυκνή ασπρόμαυρη γούνα, ρίχνεται σε μια περιπέτεια διεθνούς κατασκοπείας: ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών τού αναθέτει μια άκρως επικίνδυνη αποστολή.
Ο Ματθαίος πρέπει να ανακαλύψει ποιος είναι ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων, ο διαβόητος πράκτορας που έκλεψε τα απόρρητα σχέδια ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους. Η υπόθεση οδηγεί τον Ματθαίο και τη στενή του φίλη Βεατρίκη Γκουρμέ σε μια πανσιόν στη Σίκινο. Οι ένοικοι φαίνονται αθώοι, αλλά ο Ματθαίος δεν αργεί να ξεσκεπάσει τα σκοτεινά μυστικά τους. Ποιος από όλους είναι ο υπεργατάσκοπος;
Θα προλάβει ο Ματθαίος να τον πιάσει και να σώσει τη χώρα;

Από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ.

 

2 βιβλιο

Η συμφιλίωση

Ένα μυθιστόρημα για την αξία της συμφιλίωσης με το παρελθόν. Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, ο γιατρός Ορέστης Ιωάννου αναζητά δουλειά σε νοσοκομείο του Μονάχου. Η παρουσία του εκεί θα γίνει η αφορμή να «συναντήσει» την ιστορία του παππού του, φοιτητή Ιατρικής στην ίδια πόλη, στα χρόνια της ναζιστικής παντοδυναμίας. Η σχέση αυτή παρέμενε μυστική για πάνω από εβδομήντα χρόνια, ζητώντας επίμονα να βγει στο φως. Στο Μόναχο θα γνωρίσει τον δικηγόρο Γιάννη Παπαδάκη, μετανάστη δεύτερης γενιάς, ο οποίος θα του εκμυστηρευτεί τη συγκλονιστική ιστορία του πατέρα του με τον Γερμανό φίλο του. Οι δύο ιστορίες τέμνονται, με τη συμφιλίωση να αναδεικνύεται κυρίαρχο στοιχείο στις σχέσεις των ανθρώπων.

Aπό τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.