11) Επίσκεψη ΣΕΒ στην Ήπειρο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της περιφέρειας

λεζάντα:

Νάντια Ροντογιάννη – ΣΕΒ, Ευθύμιος Βιδάλης – Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ, Αλέξανδρος Καχριμάνης – Περιφερειάρχης Ηπείρου, Νίκος Χήτος – Πρόεδρος ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης – Αναπλ. Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ, Δρ. Μαρία Μποζούδη – ΣΕΒ

Με τη δυναμική επιχειρηματική κοινότητα της Ηπείρου, όπως και με τις περιφερειακές, πανεπιστημιακές αρχές και τους επιχειρηματικούς φορείς, συναντήθηκε η Διοίκηση και στελέχη του ΣΕΒ στα Ιωάννινα, στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2021. Η επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Συνδέσμου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Σκοπός της επίσκεψης στην Ήπειρο ήταν η έμπρακτη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων μπροστά στις προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν, όπωςκαι ο προσδιορισμός στοχευμένων παρεμβάσεων για την ολοκληρωμένη εκπροσώπηση της επιχειρηματικότητας
και μεταποίησης της Ηπείρου στην κεντρική διοίκηση.
Η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με Επικεφαλής τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευθύμιο Ο. Βιδάλη, και τον
Πρόεδρο της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, κ. Νίκο Χήτο, επισκέφθηκε βιομηχανικές μονάδες της περιοχής και επιχειρήσεις – μέλη
του στην Ήπειρο.

 

Say Yes …and Get Impressed!

Έξυπνο κολάρο “ενημερώνει” τις κατσίκες για το πού μπορούν να βοσκήσουν

Ένα έξυπνο κολάρο, εξοπλισμένο με δέκτη GPS, εκπέμπει ήχο για να προειδοποιήσει την κατσίκα ότι βρίσκεται στα όρια του προκαθορισμένου βοσκότοπου. Σε περίπτωση που το ζώο ξεπεράσει το αόρατο σύνορο, δέχεται ένα ενοχλητικό αλλά ακίνδυνο ηλεκτροσόκ.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία στην πράξη αντικαθιστά τους πραγματικούς φράχτες με εικονικούς και χρησιμοποιείται ήδη από 2.400 νορβηγούς κτηνοτρόφους σε 27.000 κατσίκες, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του συστήματος στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Η τεχνολογία “CybοrGoat” επιτρέπει στους κτηνοτρόφους να εντοπίζουν τα ζώα τους στην οθόνη του κινητού τους. Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι χάρη στο κολάρο ολόκληρα κοπάδια κατσικιών θα μπορούσαν να δανείζονται σε πελάτες για να αναλαμβάνουν την περιποίηση του γκαζόν, αντικαθιστώντας τα χλοοκοπτικά μηχανήματα.