3) Αυτόνομο ρομπότ αναζητά ανθρώπινο πρόσωπο

Θα «δίνατε» το πρόσωπό σας σε ένα ρομπότ για 200.000$;

Το παραπάνω ερώτημα δεν είναι απόλυτα υποθετικό… Στην πραγματικότητα, η εταιρία Promobot που κατασκευάζει αυτόνομα ρομπότ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση ενός ανθρώπινου προσώπου για το νέο της μεγάλο πρότζεκτ: ένα ανθρωποειδές που θα εργάζεται σε εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία…

Στην ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει πως ενδιαφέρεται για ένα πρόσωπο «ευγενές και φιλικό». Όποιος συμφωνήσει να δανείσει το προσωπό του για τη δημιουργία του ανθρωποειδούς ρομπότ θα πρέπει να σκεφτεί καλά την εξής παράμετρο: η εταιρία θα αγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα του προσώπου του για πάντα. Επομένως, θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πρόσωπό του και σε άλλα πρότζεκτ ή όπου η ίδια επιθυμεί, χωρίς να απαιτείται έγκριση ή ενημέρωση από πλευράς της.

Πώς θα είναι το ρομπότ του μέλλοντος

Το πρόσωπο που θα επιλεγεί αρχικά θα σκαναριστεί και θα δημιουργηθεί ένα τρισδιάστατο μοντέλο που θα είναι όμοιο με τον άνθρωπο που θα του δανείσει ουσιαστικά συνολικά την εμφάνισή του! Η εταιρία δεν αρκείται όμως σε αυτό. Το συγκεκριμένο ανθρωποειδές ρομπότ δεν θα μοιάζει μόνο στην όψη με άνθρωπο αλλά και στη φωνή. Συγκεκριμένα, το πρόσωπο που θα επιλεγεί για αυτό το απαιτητικό πρότζεκτ θα πρέπει να διαβάσει μία σειρά από φράσεις και προτάσεις, αφού θα δανείσει στο ρομπότ και τη φωνή του. Η εταιρία θα έχει στη διάθεσή της υλικό συνολικής χρονικής διάρκειας τουλάχιστον 100 ωρών για να το χρησιμοποιήσει όπως επιθυμεί.

Αυτό δεν είναι το πρώτο πρότζεκτ της Promobot. Η εταιρία έχει παγκόσμια παρουσία και από το 2019 ασχολείται με την παραγωγή ρομπότ και τη διάθεσή τους στην αγορά.

Γνωρίζατε ότι…

Στη σειρά ταινιών Terminator, το πρόσωπο του μοντέλου Τ-800 που υποδύεται ο Arlond Swangeneger έχει βασιστεί στην εμφάνιση ενός μέλους της ομάδας που το δημιούργησε. Δείτε την deleted scene εδώ! https://www.youtube.com/watch?v=kayFrIR-Qfw

 

Της Βένιας Αντωνίου