3) Google: Τι αναζητήσαμε περισσότερο το 2021

To 2021 πλησιάζει προς το τέλος του και ήρθε η ώρα για μία ανασκόπηση των γεγονότων που μας απασχόλησαν περισσότερο και κάναμε search στο Google για να ενημερωθούμε εκτενώς.

Η ετήσια έκθεση της “Year in Search”, της Google με τα δημοφιλέστερα αποτελέσματα αναζήτησης για κάθε χώρα του πλανήτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Τι γκουγκλάρανε περισσότερο οι Έλληνες;

Η τηλεκπαίδευση, ο Δημήτρης Λιγνάδης, τα self tests, το Euro 2020, το Survivor και το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συγκαταλέγονται στα κορυφαία θέματα που οι Έλληνες αναζήτησαν το 2021.

Στην κορυφή της λίστας με τις Ταχύτερα Αυξανόμενες Αναζητήσεις μία λέξη βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή: e-class. Άλλωστε η τηλεκπαίδευση μπήκε ξαφνικά και άλλαξε την καθημερινότητα των μαθητών, που λόγω της πανδημίας και των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπισή της, έκαναν μαθήματα από το σπίτι τους.

Στην κατηγορία των Ταχύτερα Αυξανόμενων Αναζητήσεων ακολουθούν: survivor spoileredupass.gov.grself testing.gov.grEuro2020, Κρούσματα σήμερα, Mad ClipΣασμός, Πιστοποιητικό εμβολιασμού και Δημήτρης Λιγνάδης.

Το #metoo δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των θεμάτων που αναζήτησαν πεισσότερο οι Έλληνες, καθώς οι αποκαλύψεις, οι καταγγελίες και τα συνεπακόλουθά τους μας απασχόλησαν για μήνες και ακόμα υπάρχουν εξελίξεις που συχνά επαναφέρουν το θέμα στην επικαιρότητα. Έτσι, στην κατηγορία Διασημότητες τα ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή σχετίζονται με το ελληνικό #metoo. Ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι τα ονόματα με τα περισσότερα search.

Αναφορικά με τις προσωπικότητες που αποχαιρετήσαμε το 2021, στην κατηγορία Εκλιπούσες Διασημότητες ο Mad Clip, η Φώφη Γεννηματά, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καραϊβάζ και ο Τόλης Βοσκόπουλος βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

Στην κατηγορία Επικαιρότητα το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε το πανελλήνιο βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ακολουθούν: Απογραφή 2021, Επιστρεπτέα προκαταβολή, Φωτιά και Επίδομα θέρμανσης.

Σχετικά με τα τηλεοπτικά search η πρώτη πεντάδα περιλαμβάνει σειρές και reality: Survivor, Σασμός, H Γη της Ελιάς, Αγγελική, Squid Game.

Τέλος, στα αθλητικά γεγονότα το Euro 2020 είναι πρώτο στην κατηγορία του και ακολουθούν: Superleague, NBA, Roland Garros και Champions League.

Το 2022 θα πάρει σύντομα τη σκυτάλη με την ευχή όλων οι περισσότερες αναζητήσεις να έχουν θετικό πρόσημο και αντίκτυπο στη ζωή μας.

Της Βένιας Αντωνίου