3), 4) Λαμπερά Χριστούγεννα στην Αθήνα! Είστε έτοιμοι;

 

Εσύ, τι θα κάνεις φέτος τα Χριστούγεννα; Οι συνθήκες δεν ευνοούν τα ταξίδια και τις πολλές μετακινήσεις, οπότε οι περισσότεροι θα επιλέξουν να ζήσουν γιορτινές στιγμές στο σπίτι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Χριστούγεννα όμως χωρίς βόλτες και ξεγνοιασιά… γίνεται;

Μετά από πολύ καιρό μέσα, ήρθε η ώρα να βρεθούμε έξω για να απολαύσουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα και το χριστουγεννιάτικο σκηνικό που στήθηκε στην πόλη!

Η Αθήνα φωτίστηκε, φόρεσε τα γιορτινά της αναδεικνύοντας την ομορφιά της και μας καλεί στις λαμπερές εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου σε 52 διαφορετικά σημεία της πόλης!

Παραμονή Χριστουγέννων με φαναράκια ευχών!

Το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων, ο ουρανός πάνω από την πλατεία Κοτζιά θα φωτιστεί με τα παραδοσιακά φαναράκια της Νύχτας των Ευχών. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show από το Athens Digital Arts Festival με φόντο το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Όλη η οικογένεια στους ρυθμούς των Χριστουγέννων!

Στα Μουσεία, τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης, τις Βιβλιοθήκες, αλλά και στην Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών και το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων διοργανώνονται δράσεις για όλη την οικογένεια που περιλαμβάνουν εργαστήρια εικαστικών, μουσικοκινητικής, αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού, ξεναγήσεις, μουσειο-παιδαγωγικά προγράμματα, παραστάσεις παιδικού θεάτρου και κουκλοθέατρου. Επιπλέον, υπάρχουν διαδικτυακές δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους για να τις απολαύσουν από τον καναπέ τους σπιτιού τους.

 

Βόλτα σε 6 χριστουγεννιάτικα χωριά!

Από την Αχαρνών και την Κυψέλη μέχρι το Παγκράτι και το Γουδή, οι γειτονιές της Αθήνας αποκτούν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα χωριά. Κατασκευές, γλυκοκεράσματα, Christmas hand painting, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί περιμένουν να γιορτάσουμε μαζί.

 

Πάμε σινεμά;

Για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης επτά σημεία της πόλης θα μεταμορφωθούν από τις 17 έως τις 30 Δεκεμβρίου, σε υπαίθρια σινεμά για να προβάλουν αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες που επιλέγει το Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας. Τα σημεία αυτά βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο, στο Θέατρο Κολωνού, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, στο γήπεδο μπάσκετ Αμπελοκήπων, στο Θέατρο Γκράβας και στο Ζάππειο.

Πάμε θέατρο;

Από τις 20 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με σημαντικές θεατρικές σκηνές της πόλης και προσφέρει δημοφιλείς παραστάσεις με δωρεάν είσοδο. Πρόκειται για το Εθνικό Θέατρο, καθώς και για τα Θέατρα Αθηνά, Αθηνών, Μουσούρη, Μορφές Έκφρασης, Ακροπόλ, Πόρτα, Τόπος Αλλού, Μικρό Χορν, Βέμπο, Νέος Ακάδημος, Βασιλάκου, Δημήτρης Χορν, Πόλη και Ideal Πολυχώρος Πολιτισμού.

 

Πάμε για πατινάζ;

Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της Αθήνας, έκτασης 400 τ.μ. θα στηθεί στην πλατεία Κοτζιά, απέναντι από το Δημαρχείο της πόλης. Μικροί και μεγάλοι πατινέρ θα έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους στο γιορτινό αυτό σπορ, περνώντας μερικές στιγμές χαράς και διασκέδασης πάνω στον πάγο. Η είσοδος στο παγοδρόμιο θα είναι ελεύθερη! Πρέπει όμως να κάνετε ηλεκτρονική προ-κράτηση θέσεων, μέσω της πλατφόρμας www.pagodromio.christmasinathens.gr.

Ολόκληρη η πόλη σε χριστουγεννιάτικο ρυθμό!

Δεν γίνονται Χριστούγεννα – υπερπαραγωγή χωρίς ένα γιορτινό soundrack! O ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης, Αθήνα 9,84 ανέλαβε αυτό το έργο!  Οι παραγωγοί του επιλέγουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές που ακούγονται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, από την πλατεία Συντάγματος και την Ερμού μέχρι το Μοναστηράκι και την πλατεία Κοτζιά. Ακόμα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα ξαφνιάζει ευχάριστα τους περαστικούς και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης με μουσικά pop-up events!

 

Τι θα γίνει την Παραμονή Πρωτοχρονιάς;

… Αυτό είναι έκπληξη! Το εορταστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κορυφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου. Με ένα event – έκπληξη του Δήμου Αθηναίων, θα αποχαιρετίσουμε τη χρονιά που πέρασε και θα υποδεχθούμε το 2022 με πολλή χαρά, ενθουσιασμό και αισιοδοξία!

 

info

Για να δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις πατήστε εδώ http://cultureisathens.gr/

 

Της Βένιας Αντωνίου