14) Johnnie Walker Keep Walking Together Tour με την Idra Kayne

Την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου η Idra Kayne, μας υποδέχεται σε ένα exclusive live με ξεσηκωτικές soul funk μουσικές. Οι τυχεροί της βραδιάς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα γευστικά Johnnie Walker Highball Cocktails, Johnnie & Ginger και Johnnie & Lemon μαζί με πολλές ακόμα εκπλήξεις.
To Johnnie Walker συνεχίζει να δείχνει τον δρόμο για την επιστροφή σε κάτι που μας έλειψε πολύ, τη live μουσική. Με την ενέργεια “Johnnie Walker Keep Walking Together Tour” στηρίζει ανερχόμενα μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες για την επιστροφή τους στα Lives και την επανασύνδεση με το κοινό τους. Τη σκυτάλη αυτή τη φορά παίρνει η Idra Kayne με τη μπάντα της. Η Idra Kayne γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική. Η έντονη προσωπικότητά της και ταλέντο της, η σκηνική της παρουσία και το εκπληκτικό εύρος της φωνής της είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά στοιχεία που την έχουν καθιερώσει ως την soul funk φωνή της Ελλάδας. Πέρα από τις live εμφανίσεις σε μεγάλες μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους σε όλη την χώρα, μεγάλη αγάπη της είναι και το θέατρο έχοντας πάρει μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις.

 

2 8ema

Tην Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 2η Διάλεξη της Ελληνικής Εταιρείας Ενδυμασιολογίας για το 2021: «Τα κορίτσια της Singer»: από την καμαρούλα της οικιακής οικονομίας στη γραμμή παραγωγής του έτοιμου ενδύματος.

Οι επιστημονικές ανακαλύψεις και οι τεχνολογικές εφαρμογές τους δημιούργησαν ένα δυναμικό κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον ήδη από τις αρχές του 18ου αιώνα. Παραγωγικές και κοινωνικές σχέσεις γνώρισαν βαθύτατες αλλαγές, ενώ το πνεύμα των εφευρέσεων κυριάρχησε, μεταβάλλοντας ατομικούς και συλλογικούς προσανατολισμούς και καθημερινές πρακτικές. Η εφεύρεση της ραπτομηχανής θα συμβάλει, από το 1830, στην ταχύτατη αλλαγή δυνατοτήτων και πρακτικών στον τομέα της ένδυσης. Τεχνολογική εξέλιξη, οικονομική ανάπτυξη, εργατικό δυναμικό, γεωγραφική και κοινωνική κατανομή του, επαγγελματική εκπαίδευση, συμβολική του φύλου και του χώρου παραγωγής, αποτελούν μερικά ενδιαφέροντα πεδία διερεύνησης. «Τα κορίτσια της Singer» θα αναλάβουν το πρώτο πατρόν μορφοποίησής της.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Κόστος συμμετοχής: 5 € η κάθε διάλεξη. Για πρόσβαση στην πλατφόρμα της τηλεδιάσκεψης, θα πρέπει να καταβληθεί το κόστος συμμετοχής στο λογαριασμό του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΙΒΑΝ GR93 0110 4270 0000 4274 8015 718, και να αποσταλεί η απόδειξη κατάθεσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kanari4pli@gmail.com Επικοινωνία: Ρόζα Πατσέα, 210 3647577, Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-13.00.