11) «Διπλή» προσφορά από τη Βίκος Cola Family για τα Χριστούγεννα!

Χριστούγεννα! Γιορτή αγάπης, γιορτή δώρων, γιορτή προσφοράς. Αυτά τα Χριστούγεννα, με το νέο τηλεοπτικό σποτ της Βίκος Cola Family, όλα τα ακούμε διπλά, τα βλέπουμε διπλά, τα ζούμε διπλά και, πάνω απ’ όλα, τα προσφέρουμε διπλά.
Οι τρεις μάγοι, ο Μελχιόρ, ο Γκασπάρ κι ο Βαλτάσαρ, ακολουθώντας το άστρο το φωτεινό, έρχονται με δώρα λιβάνι, χρυσό, σμύρνα και τη Βίκος Cola Family 1+1 σε όλες τις συσκευασίες των 6 φιαλών 330ml!
Όπως κι αν την προτιμάτε, όπως κι αν την αγαπάτε, Classic, με γλυκαντικό από το φυτό Στέβια ή Zero Sugar, η Βίκος Cola Family αυτά τα Χριστούγεννα διπλασιάζει τις ευχές της, διπλασιάζει την αγάπη της, διπλασιάζει την απόλαυση ολόκληρης της οικογένειας.

Say Yes …and Get Impressed!

Η πρώτη ταινία που προβλήθηκε σε σινεμά!

« Έξοδος από το εργοστάσιο Λυμιέρ» ήταν ο τίτλος της πρώτης ταινίας στην ιστορία του κινηματογράφου. Η πρώτη ιδιωτική προβολή αυτής της μικρού μήκους ταινίας των αδερφών Λυμιέρ έγινε στις 22 Μαρτίου 1895, ενώ στην πρώτη δημόσια προβολή που πραγματοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους παρευρέθηκαν συνολικά 35 άτομα.

Τα αδέρφια Λυμιέρ, ο Λουί και ο Ογκίστ, γεννήθηκαν στην πόλη Μπεζανσόν της Γαλλίας. Ωστόσο σύντομα αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στη Λυόν, όπου ο πατέρας τους διατηρούσε κατάστημα με φωτογραφικά είδη, στο οποίο εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια των νεανικών τους χρόνων.

Από το 1892 τα δύο αδέρφια άρχισαν να ασχολούνται με τη δημιουργία κινούμενης εικόνας και στις 13 Φεβρουαρίου 1894 έλαβαν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή μίας μηχανής λήψης και προβολής. Αργότερα, βασιζόμενοι στο κινητοσκόπιο του Ουίλλιαμ Ντίκσον, το οποίο ήταν μία μηχανή προβολής ταινίας σε ένα κουτί, που ήταν ορατό μόνο από έναν θεατή, μέσω μιας οπής, εφηύραν το 1895 τον «κινηματογράφο»!

Δείτε την πρώτη ταινία στην ιστορία του σινεμά εδώ https://www.youtube.com/watch?v=i0N296aW6w0