12) KRAFT Paints: Δυναμική Ανάπτυξη και Καινοτομία

Μέσα στο 2021, η KRAFT Paints, προχώρησε στη διάθεση νέων προϊόντων στην αγορά και κατέκτησε νέες πιστοποιήσεις για τα υπάρχοντα προϊόντα της. Συγκεκριμένα, δημιούργησε το Antigraffiti Shield και λάνσαρε το Teak & Deck Oil. Ακόμη, τα προϊόντα Eco Dur Aqua, Stain Blocker Aqua και Haft έλαβαν την πιστοποίηση Eurofins Gold Certification, ενώ το Master Easy Clean προσέθεσε μαζί με την πιστοποίηση Eurofins Gold Certification και τις πιστοποιήσεις Vegan και RedCert.
Αναφορικά με την αειφόρο ανάπτυξη, η KRAFT Paints έχει προβεί σε ενέργειες όπως η μείωση των καυσίμων κατά 42%, η μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τη χρήση φωτοβολταϊκών που καλύπτουν το 80% της ενέργειας που απαιτείται για την κάλυψη της παραγωγής και η μείωση του αποτυπώματός της κατά 23% τα τελευταία 5 χρόνια.
Συμπληρωματικά, η εταιρία χρησιμοποιεί πλέον ανακυκλωμένο πλαστικό στους κουβάδες των χρωμάτων της και διαθέτει μια ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς ανακυκλώνει 45 τόνους πλαστικού.
Επίσης, συνεχίζοντας το πρόγραμμα «Μαζί Χρωματίζουμε το αύριο», η KRAFT Paints προχώρησε σε μια πληθώρα ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Σε συνεργασία με δημοτικές κοινότητες έδωσε χρώμα στις πόλεις και ενίσχυσε με πόρους τις πυρόπληκτες περιοχές.

 

2 deltio

NAVS – Βlue Hackathon 2022: Διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών για νέους και νέες

Πώς η παραδοσιακή ναυπηγική τεχνολογία και η ναυτική ιστορία μπορούν να αναδειχθούν σε εναλλακτική πηγή βιώσιμης επιχειρηματικότητας; Πώς μπορεί ο δρόμος για τη βιώσιμη γαλάζια οικονομία να περάσει μέσα από τη ναυτική ιστορία και τη ναυπηγική παράδοση; Μπορούν να σχεδιαστούν έξυπνοι εναλλακτικοί «δρόμοι», χρήσεις και προϊόντα ως απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα;

Αν είστε νέος-νέα, φοιτητής -φοιτήτρια (όλων των Πανεπιστημίων) και τα παραπάνω ερωτήματα σας κέντρισαν το ενδιαφέρον, τότε μπορείτε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό NAVS – Blue Hackathon 2022, που ως στόχο έχει την ανάδειξη της νεανικής επιχειρηματικότητας καθώς και την ενθάρρυνση δημιουργίας νέων επιχειρήσεων σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως αυτοί της Γαλάζιας Οικονομίας. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΝΑΥΣ -Ανάδειξη και υλικοτεχνική τεκμηρίωση της ελληνικής ναυπηγικής παράδοσης και ναυτικής ιστορίας – Οι ναυμαχίες Ναβαρίνου και Σαλαμίνας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ. https://bluehackathon2022.enaevents.gr/