2) Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Γενικά έχω αποφασίσει στα παιδιά μου να είμαι όσο το δυνατόν πιο ειλικρινής γίνεται, γι’αυτό και όταν τους μιλάω ή τους εξηγώ κάτι θα με ακούσεις να χρησιμοποιώ κανονική ορολογία και θα μιλάω με παραδείγματα όσο πιο ρεαλιστικά μου επιτρέπει η ηλικία τους.

Χριστούγεννα ήρθαν πια, και στο δικό μας σπίτι είναι πολύ της μόδας οι ερωτήσεις γύρω από τον Άγιο Βασίλη.

«Μαμά, υπάρχει Άγιος Βασίλης;». Είναι μια ερώτηση που δυσκολεύει πολλούς γονείς όταν χρειαστεί να την απαντήσουν.

Η απάντηση “Και βέβαια υπάρχει”, είναι κάτι που θα μας κέρδιζε λίγο χρόνο ακόμη, μέχρι την αποκάλυψη της αλήθειας, εξαρτάται βέβαια και από την ηλικία του παιδιού. «Μα είναι σαν να λέμε ψέματα στο παιδί! Σαν να δημιουργούμε ένα μυστικό τη στιγμή που προσπαθούμε να το μάθουμε να μη λέει ψέματα και να μας έχει εμπιστοσύνη» θα πει κάποιος άλλος.

Η διατήρηση της ιδέας “Άγιος Βασίλης” ανήκει στα αθώα ψέματα;

Δεν ξέρω αν υπάρχει λάθος και σωστή προσέγγιση εγώ θα σου πω τη δική μου σκέψη, και πιστεύω πως η ύπαρξη του μύθου γύρω από τον Άγιο Βασίλη μας κάνει καλό. Δημιουργεί μία γλυκιά μαγεία από αυτές που έχουμε ανάγκη και χρειαζόμαστε. Και αν αυτή την μαγεία τη θέλαμε τα προηγούμενα χρόνια, για τα τελευταία δύο θα σου πω πως είναι επιτακτική ανάγκη! Έχουμε περάσει τόσα πολλά και τα παιδιά μας έχουν στερηθεί ακόμα περισσότερα. Ίσως και φέτος ο Άγιος Βασίλης να πρέπει να μπει και πάλι στα σπίτια μας, να φάει το μπισκότο του και να πιει το γάλα του. Τον χρειάζονται τα παιδιά μας αλλά περισσότερο το χρειαζόμαστε εμείς. Η λαχτάρα τους όταν βλέπουν τις πατημασιές από άχνη στα πλακάκια ή βλέπουν το σκούφο πεσμένο κάτω του ξεχασιάρη Άγιου Βασίλη, εμένα προσωπικά μου δίνουν την απάντηση πως και φέτος θέλω να διατηρήσω το μύθο του ζωντανό.

Tip of the Day: Προσοχή! Ο Άγιος Βασίλης πρέπει να φέρνει συμβολικά δώρα, αν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι ακριβό να κάνουμε ξεκάθαρο στα παιδιά μας πως αυτό είναι από τη μαμά και τον μπαμπά. Δεν είναι όλα τα παιδάκια δυστυχώς τυχερά και θα πρέπει να λείπουν οι συγκρίσεις για τα ακριβά δώρα που έφερε ο Άγιος σε κάποια από αυτά, ενώ σε κάποια άλλα όχι. Αν σας περισσεύουν έστω λίγα χρήματα και γνωρίζετε πως σε κάποια οικογένεια φέτος ίσως το έλκηθρο του Άγιου να μην κάνει στάση, σας παρακαλώ βοηθήστε. Η μαγεία είναι γύρω μας αρκεί να την αφήσουμε να μπει και στις καρδιές μας…

Την ομάδα του Say Yes …to the Ρress, με κάποιο τρόπο τη λες και μαγική γιατί όσο μας επιτρέπεται και όσο μας αφήνουν κουνάμε το ραβδάκι μας και προσπαθούμε να χαρίζουμε απλόχερα χαρά και αισιοδοξία. Στο Facebook λοιπόν, δημιουργήσαμε το Act4Greece

και αν γνωρίζεις κάποια οικογένεια που μπορούμε να δώσουμε λίγη από τη μαγεία μας, στείλε μας μήνυμα. Τα στοιχεία σου και τα στοιχεία της οικογένειας δε θα δημοσιευθούν ποτέ και πουθενά.