3)Νέα εποχή για το εμβληματικό Hilton της Αθήνας!

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την ιστορία του Hliton της Αθήνας: Κατεβάζει ρολά και μια νέα εποχή ξεκινά!

Μετά από σχεδόν 60 χρόνια λειτουργίας το θρυλικό ξενοδοχείο Hilton  γυρίζει σελίδα και αλλάζει όνομα!

Το Hilton γίνεται Conrad

Από το 2024 το εμβληματικό ξενοδοχείο θα φέρει το όνομα Conrad από το όνομα του ιδρυτή της αλυσίδας Conrad Hilton. Οι εργασίες ξεκίνησαν στα τέλη του 2020 και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024. Το Conrad θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες, ενώ θα δημιουργηθούν 50 πολυτελείς κατοικίες, εγκαταστάσεις ευεξίας και ψυχαγωγίας κ.α. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ που αναμένεται να συμβάλει στην ανάδειξη της πρωτεύουσας.

Πώς ξεκίνησαν όλα…

Ήταν Απρίλιος του 1963. Το Hilton Athens άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Μια νέα εποχή στον ελληνικό τουρισμό είχε μόλις ξεκινήσει. Ο ιδρυτής του παγκόσμιου brand, Conrad Hilton, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Συμφωνώ με όσους πιστεύουν ότι το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών είναι το ωραιότερο Hilton του κόσμου».

Ο Ιγκόρ Πεζάς είναι ο άνθρωπος πίσω από την ιστορία του Hilton Αthens. O ίδιος είχε εντοπίσει το οικόπεδο που ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε παραχωρήσει με ευνοϊκούς όρους στην οικογένεια Πεζά. Το οικόπεδο ανήκε στην Εφορεία Υλικού Πολέμου και είχε έκταση 17.011,50 τ.μ. Ο Ιγκόρ Πεζάς ήρθε σε επαφή με τους Hilton και η διαδικασία για την ανέγερση του πολυτελούς ξενοδοχείου ξεκίνησε το 1959. Τα σχέδια ήταν των αρχιτεκτόνων Εμμανουήλ Βουρέκα, Προκόπη Βασιλειάδη, Σπύρο Στάικο και Αντώνη Γεωργιάδη.

Conrad Hilton: Το όνειρο που έμεινε απραγματοποίητο και η αυτοκρατορία…

O Conrad Hilton ήθελε να αποκτήσει τράπεζα, αλλά δεν τα κατάφερε. Αποφάσισε να αγοράσει ένα πανδοχείο στο Τέξας, που αποτέλεσε την αρχή της αυτοκρατορίας του. Όπως αναφέρεται στην αυτοβιογραφία του με τίτλο “Be my Guest”, που δημοσιεύτηκε το 1957, το Mobley Hotel προσέφερε «κατάλληλο χώρο για ύπνο, τίποτα περισσότερο». Το 1925 ανοίγει στο Ντάλας το πρώτο ξενοδοχείο με το όνομα Hilton. Τρία χρόνια αργότερα ιδρύεται η Hilton Hotels Corporation, που είναι ο πρώτος ξενοδοχειακός κολοσσός που εισάγεται στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Από το 1949 ξενικά η εξάπλωση στο εξωτερικό με πρώτο ξενοδοχείο το Caribe Hilton στο Πουέρτο Ρίκο…

Της Βένιας Αντωνίου